W dniu dzisiejszym odbyla sie komisja do spraw orzekania o nie pelnosprawnosci , lekarz orzecznik stwierdzil iz moj syn po 12 latach choroby psychicznej praktycznie ozdrowial i przyznal lekki stopien niepelnosprawnosci . Mam pytanie czy bendac na lekach takich takich jak depakine i rispolept mozna codownie ozdrowiec? Czyli do 16 roku zycia byl chory przewlekle kod 02p a teraz po ukonczenu 16 roku chyba ozdrowial?
To może się Pani odwołać, tylko trzeba do zrobić szybko. Sprawę będzie Badał Wojewódzki Zespół. Na orzeczeniu na samym końcu powinna być klauzula odwoławcza.
Po dzisiejszej komisji jestem zalamana , kto odpowie za to jak komus stanie sie krzywda? bo bez lekow moj syn nie bedzie funkcjonowal tak jak sie nalezy sam rispolept jest lekiem 100 procent platnym okolo 80 zl kontrole specjalistyczne a tu sie okazalo dzisiaj ze praktycznie zostalam z synem bez jakichkolwiek zapomogi na jego leczenie do 26 czerca wymagal syn calodobowej opieki a od 4 miesiecy po ponownym orzeczeniu juz syn nie wymaga leczenia
Nie ma wyjścia, trzeba się odwołać, bo na tej podstawie faktycznie jest problem ze świadczeniem pielęgnacyjnym.
Na co choruje syn ? Co to za choroba psychiczna ujawniająca się w czwartym roku życia ? Autyzm ?
Zaburzenia zachowania , agresja ,w 2004 roku po badaniach EEG stwierdzono uszkodzenie kory mozgowej i z wiekiem jak stwierdzil neurolog te objawy benda sie nasilac jedynie leki ktore bierze wyciszaja nie jestem w stanie teraz reczyc jak zabraknie lekow bo wiem do czego moj syn jest zdolny a to ostatnia deska ratunku . obawiam sie teraz jego reakcji za pare dni do nauczycieli czy osoba zdrowa ma indywidualny tok nauczania w domu juz od drugiej klasy podstawowej? do tego jest wlaczone ksztalcenie specjalne .Przeciez nie uwiaze syna na sznurku nikomu nie zycze takiego dziecka bo to kosztuje duzo nerwow i zdrowia
orzecznictwo po 16 r.ż jest w Polsce najlepszym uzdrowicielem, oni nie przeczą, że nie ma choroby psychicznej, oni uważają, że nie należy się mu zasiłek pielęgnacyjny, stąd taka zmiana. Nielogiczne, owszem..u nas 3 przypadki nie przeszły odwołania, ludzie są bez pieniędzy. Powodzenia, mam nadzieję, że Pani się uda..