Czy decyzja SKO powinna się uprawomocnić i dopiero działamy dalej? - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]
Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW

Napisano: 18 gru 2013, 17:34

Te 15000 na ile rodzin i jak to zwiększa średnią?
~Wredna

Napisano: 18 gru 2013, 21:44

u nas przyjęło się odczekiwać okres zaskarżalności gdy decyzja jest utrzymująca w mocy i wysyłanie zapytania pod koniec okresu zaskarżalności czy można już realizować czy klient skarżył dalej.

Przy \" ponownym rozpatrywaniu\" nie czekamy tylko prowadzimy postępowanie
~madame

Napisano: 19 gru 2013, 11:25

Wredna, o ile zwiększy się średnio zasiłek, to nie wiem, ale przypuszcam, że niewiele, bo jest wiele podań na tę kwotę, więc będą zasiłki 200 zł, 300 zł, czasem 400 zł czy 500 zł, ale rzadko.
Nie mam żal do SKO w tym moim konkretnym przypadku i zamierzam jednak zwiększyć zasiłek na kwotę 600 zł, bo teraz mam z czego.
Pozdrawiam serdecznie.
~Esia

Napisano: 19 gru 2013, 20:41

U nas jest bardzo dużo odwołań co do wysokości. Wszystko nam utrzymują chyba ,że jakieś merytoryczne bzdety....a potem dec taka sama
Dlatego w każdej mamy średnią z regułką - obecnie 261,42 zł i dodajemy ,ze w pierwszej kolejności zabezpieczamy osoby/rodziny bez dochodu.
Ale jak mogłaś dac więcej bo miałaś z czego a rodzina warta wsparcia to super. U nas bardzo wyposażyliśmy wielodzietne na koniec roku z oszczędności.
~Wredna

Napisano: 19 gru 2013, 21:01

U nas max na opał idzie 325 zł (1/2 tony) przelewem na rachunek składu opałowego. Były 2 odwołania chyba, ale utrzymano decyzje w mocy. Po decyzji SKO działamy natychmiast..bowiem klient nie odwołuje sie za naszym pośrednictwem i nie obowiązuje uprawomocnienie.
~greentea

Napisano: 20 gru 2013, 13:13

tak jest!:)
~Wredna

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
cron Usuń ciasteczka witryny

x

x