czy do dodatków musimy robic metryki? - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 26 kwie 2016, 9:33

Witam, czy do doatkow musimy robic metryki? jesli nie to na co sie powolac?
Ewelina SZ

Napisano: 26 kwie 2016, 9:46

Tak, musimy.
Pusia

Napisano: 27 kwie 2016, 12:11

Witam.
Ja mam wiadomości ze nie należy robić już metryczek na DM i DE

Katalog spraw, dla których nie trzeba zakładać metryki, rozszerzy się o ok. 100 przepisów z 21 ustaw i 3 rozporządzeń - wynika z zaprezentowanego przez MAC projektu rozporządzenia.

Jedną z nowych spraw wyłączonych z obowiązku prowadzenia metryki jest przyznawanie dodatku mieszkaniowego, które odbywa się na podstawie art. 7 ust. 1 ustawy o dodatkach mieszkaniowych.
Resort administracji i cyfryzacji przedstawił projekt nowelizacji w sprawie rodzaju spraw, w których obowiązek prowadzenia metryki jest wyłączony. W uzasadnieniu projektu podkreślono, że od dłuższego czasu do resortu napływały sygnały o konieczności rozszerzenia katalogu wyłączeń o kolejne rodzaje spraw.
Pozdrawiam :D
księżna

Napisano: 27 kwie 2016, 20:20

:D
Prosimy o pozycję Dziennika Ustaw :lol: :lol: :lol:
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Napisano: 28 kwie 2016, 13:34

Witam.
Czy to ładnie tak wyśmiewać się z koleżanki.
Pozdrawiam :(
księżna

Napisano: 28 kwie 2016, 13:35

księżna pisze:Witam.
Ja mam wiadomości ze nie należy robić już metryczek na DM i DE

Katalog spraw, dla których nie trzeba zakładać metryki, rozszerzy się o ok. 100 przepisów z 21 ustaw i 3 rozporządzeń - wynika z zaprezentowanego przez MAC projektu rozporządzenia.

Jedną z nowych spraw wyłączonych z obowiązku prowadzenia metryki jest przyznawanie dodatku mieszkaniowego, które odbywa się na podstawie art. 7 ust. 1 ustawy o dodatkach mieszkaniowych.
Resort administracji i cyfryzacji przedstawił projekt nowelizacji w sprawie rodzaju spraw, w których obowiązek prowadzenia metryki jest wyłączony. W uzasadnieniu projektu podkreślono, że od dłuższego czasu do resortu napływały sygnały o konieczności rozszerzenia katalogu wyłączeń o kolejne rodzaje spraw.
Pozdrawiam :D

tylko to jest narazie projekt....
więc musimy robić ;)
kss

Napisano: 28 kwie 2016, 13:36

księżna pisze:Witam.
Czy to ładnie tak wyśmiewać się z koleżanki.
Pozdrawiam :(

PCW już tak ma :)
kss

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x