Rachunek za prąd.PILNE!POMÓŻCIE! - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 25 kwie 2016, 12:03

Mam na rachunku podaną tylko cenę brutto i ilość kwh, jak podzielę cenę brutto przez ilość kwh to wychodzi mi gdzieś 1,70. czy mam tyle przyjąć czy spisać z rachunku kogoś innego kto mieszka w tej samej miejscowości.
Agata N.

Napisano: 25 kwie 2016, 12:54

Wnioskodawca powinien mieć (chyba?) fakturę (lub coś na jej "kształt"), gdzie składniki opłat są wyszczególnione. Póki co dysponujesz kwotą brutto, w której jest wszystko... Ja w takim przypadku spróbowałabym wyegzekwować fakturę... Na pewno nie przyjęłabym 1,70 zł, bo to z 6 razy tyle, ile powinno wyjść.
Krwawa
Podinspektor
Od: 09 kwie 2014, 14:46
Zajmuję się:

Napisano: 25 kwie 2016, 13:01

A jeśli nie ma możliwości, żeby mi to dostarczył, to co wtedy, mogę przyjąć stawkę od kogoś innego mieszkającego w tej samej miejscowości?
Agata N.

Napisano: 25 kwie 2016, 13:25

Ja byłam na szkoleniu i prowadzący mowił ze mozna przyjąc stawke od kogos innego z tego samego rejonu
Bożena1303

Napisano: 25 kwie 2016, 21:28

Znam taki sposób, ale uważam go za absolutnie niewłaściwy.
W razie braku faktury lepiej moim zdaniem:
1) skorzystać z poprzedniej, z poprzedniego okresu, lub
2) znając dostawcę i kod taryfy znaleźć aktualne stawki tego dostawcy (np. z jego strony internetowej), lub
3) przyjąć gotowe ceny jednostkowe wyliczone dla podobnych równoległych przypadków (w razie drobnych odchyłek można wyznaczyć ich średnią arytmetyczną).
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x