czy do tego ceeb naprawdę można zgłosić wszytsko????!!!!!!

Wybrane tematy:
Wzory informacji, decyzji Webinar - dodatek osłonowy. B. Mazurkiewicz 08/02/2022 Informator dla samorządów Ministerstwo Klimatu i Środowiska - Dodatek osłonowy. Pytania i odpowiedzi dopłaty unijne ARiMR jak pozyskać dane WZÓR PISMA DO ZUSU O WYSOKOŚĆ SKŁADEK ZDROWOTNYCH ZA 2020R.
ODPOWIEDZ
elinka85
Referent
Zajmuję się: ps

czy do tego ceeb naprawdę można zgłosić wszytsko????!!!!!!

Post autor: elinka85 »

W mojej gminie po tym jak się rozniosło, że jeden dodatek na 1 adres wszyscy radośnie ruszyli do urzędu i z budynków jednorodzinnych zmieniają deklaracje na wielorodzinne i liczba lokali się mnoży... :D :D :D . To jest paranoja co się dzieje w ceebie deklaracje sie mnożą, piece się mnożą tam naprawę można zgłosić wszystko i urzędnicy, którzy obsługują tą bazę naprawdę nic nie mogą ???? nikt na tym nie panuje!
Tulli
Stażysta
Zajmuję się: SW, SR
Kontakt:

Re: czy do tego ceeb naprawdę można zgłosić wszytsko????!!!!!!

Post autor: Tulli »

Nawet jak sobie zmieniają typy budynków, to nie powoduje to zmiany adresu, więc nie bardzo jest w tym sens. Ale na pewno ludzie będą próbować na różne sposoby obejść nowe przepisy
kalina.malina
Starszy referent
Zajmuję się: wszystkim
Kontakt:

Post autor: kalina.malina »

Tylko jaka jest wartoścdanych w ceebie gdy jeden adres ma ma 4-5 deklaracji, albo ta sama sztuka pieca jest zgłoszona po 4-5 razy....
elinka85
Referent

no właśnie o to mi chodzi, że w tej bazie jest turbo bajzel, przynajmniej w mojej
Awatar użytkownika
Tom.
Administrator
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
Kontakt:

Post autor: Tom. »

elinka85 pisze: 07 wrz 2022, 9:27 przynajmniej w mojej
chyba w każdej... to, że pracownicy UG/UM nie weryfikują treści deklaracji to jest jakaś patologia...
elinka85
Referent

jak zapytałam czego bazę sobie zrobili ??? bo z tego co jest u mnie, to mamy bazę niezainstalowanych i nieeksploatowanych źródeł ciepła... To usłyszałam, że nie mieli wytycznych ...
ODPOWIEDZ