CZY DOBRZE
CZY DOBRZE
PANI ROZPOCZĘŁA PRACE W DNIU 30-11-2016 UZYSK ZA GRUDZIEŃ 2016 R., I UCHYLENIE OD STYCZNIA ???( CHODZI MI O ZASIŁEK RODZINNY)
- kb
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: CZY DOBRZE
u mnie tak wlasnie by bylo jesli zostaloby przekroczone kryterium 

-
- Praktykant
- Zajmuję się: Świadczenia rodzinne, świadczenie wychowawcze
- Kontakt:
A jak w takiej sytuacji jest z dochodem uzyskanym i dochodem osiągniętym. Bo np Pani dochód uzyskany za grudzień osiągnęła w styczniu? Jak to wtedy?
nie ma czegoś takiego jak dochód uzyskany i dochód osiągnięty, to to samo, dochód za grudzień i uchylenie od stycznia w tym przypadku
- kb
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
a gdzie jest zapisane ze mamy sprawdzac kiedy pani osiagnela dochod za nastepny miesiac po uzyskaniu dochodu ? nigdzie , wiec moze chodzi o to ze moze mamy sprawdzic kiedy osiagnela ten dochod za ten miesiac, w ktorym nastapilo uzyskanie dochodu ? czyli miesiac wczesniej ? :)jak ktos zaczal pracowac w listopadzie to w grudniu na pewno juz osiagnal z tego dochod:) a doliczymy mu uzysk za grudzien i uchylimy od stycznia...ci co daja bonusy, ktore powinny do trybunalu trafic;-), nie wiem skad ale wyczytuja za maja uchylic prawo od miesiaca nastepnego po osiagnieciu dochodu ale nie po prawdziwym osiagnieciu tylko osiagnieciu dochodu z miesiaca nastepnego po miesiacu uzyskania...niestety interpretacje takie maja swoich zwolennikow nie tylko wsrod niektorych szkolaczych i wsrod nas,ale rowniez i w skaldach ozrekajacych, wiec nigdy nie ma gwarancji czy uchylisz od tego czy od nastepnego zawsze przy odwolaniu na dwoje babka wrozyla;-)
- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
KB zrób odwołanie do SKO to będziesz wiedzieć: "gdzie jest zapisane ze mamy sprawdzac kiedy pani osiagnela dochod za nastepny miesiac po uzyskaniu dochodu"
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
- kb
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
oj tam Elmer, nie badz naiwny,nic nie bede wiedziec:) dwie sprawy i dwie rozne decyzje - tak ostatnio orzekaja sko:) dla jednego skladu soiagniecie znaczy jedno a dla drugiego drugie...jesli twoje sko jeszcze trzyma sie jednego to pozazdroscic 

Oprócz CZY DOBRZE - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
zl za zł na cito
becik- proszę o szybką pomoc Elmer i inni
Pomóżcie
czy mogę tak zmienic decyzję też na korzyść strony
Amazis -Zł za Zł Elmer i inni użytkownicy pomóżcie
decyzja SZO informacja o ubezpieczeniu
jak obliczyc dochód do świadczeń rodzinnych
dochód
sygnity zgon osoby niepełnosprawnej
świadczenie rodziocielskie dla ojca
załączniki do wniosku