Czy informujecie ludzi ... ? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 3    [ Posty: 27 ]

Napisano: 07 lut 2014, 12:52

Jeśli Pani ma prawo do jakiegoś dodatku np. z tyt. \"samotnego wychowania dziecka\" czy informujecie o tym osoby żeby się ubiegała/wnioskowała ???

Miałam taka sytuacje, że Pani ma do mnie pretensje że ja nie poinformowałam że może o ten dodatek się ubiegać bo zmarł jej mąż

Czy faktycznie to moja wina? Czy faktycznie to należny do moich obowiązków ?
~Felicja - NOWA

Napisano: 07 lut 2014, 12:53

jest to w zakresie Twoich obowiązków
~matylda

Napisano: 07 lut 2014, 13:29

jeśli jet strona i ze mną rozmawia to tak ale specjalnie nie dzwonie po ludziach z informacją
~ja

Napisano: 07 lut 2014, 13:38

robię tak jak ,, Ja\"
~aga

Napisano: 07 lut 2014, 13:44

to nie jest w zakresie naszych obowiązków !!! świadczenia płacimy na wniosek strony ... ale poinformować można :) ja informuję
~ewalu

Napisano: 07 lut 2014, 13:47

też tak robię jak ewalu
~ula

Napisano: 07 lut 2014, 13:53

No tak, ale specjalnie też nie dzwonię do każdego i nie przypominam np, o złożeniu wniosku na nowy okres zasiłkowy - a jedna pani ostatnio poszła na skargę, że nie zadzwoniłem :(
~Iks

Napisano: 07 lut 2014, 13:57

no ale nie przeliczacie dochodu już bez tej osoby zmarłej?ja tak i wtedy jednak dzwonię i informuję o możliwościach dla wdowy nie bądźmy już tacy służbowi
~koczek

Napisano: 07 lut 2014, 13:58

jak zrzuci się winę na urzędnika to lżej na sercu , że sie przegapiło swoje sprawy.

Aby skrócić dyskuję i zakończyć pretensje....
Ja w takim przypadku odpowiadam ... że przecież powiadomiłam.. w decyzji z ubieglego roku napisałam do kiedy jest zasiłek (do 31.10.2013r.) i udaje zdziwienie-to Pani nie przeczytała????
~~o~

Napisano: 07 lut 2014, 14:00

ale tak normalnie to staram sie podpowiadać ludziom , przypominać ....

nie jestem jednak w stanie niańczyć wszystkich
~~o~

Strona 1 z 3    [ Posty: 27 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x