czy ja to dobrze zrobiłam? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 17 lip 2014, 11:24

taki przypadek:

Kobieta ma 2 dzieci. do 03.06.2013 pobierała ZR tylko na 1 bo na drugie pobierał jego ojciec zagranicą. 03.06.2013 klientka oświadczyła, że ojciec dziecka od wtedy już nie pobierał zasiłku rodzinnego na to jedno dziecko. od 20.08.2013 była wydana decyzja zmieniajaca, gdzie na to drugie dziecko został przyznany ZR, więc od tej daty kobieta pobierała ZR na obydwoje dzieci.
Pani złożyła na nowy okres zasiłkowy wniosek o zasiłek rodzinny 18.12.2013. Nie wydałam decyzji tylko wszystkie dokumenty wysłałam do ROPS i do nadal nie mam od nich żadnej informacji.

Czy ja to dobrze zrobiłam, że nie wydałam jej decyzji? i co jak teraz nagle przyjdzie nam wypłacić od grudnia do teraz ten ZR? Pani w ROPS mnie poinformowała, że prawdopodobnie ojciec dziecka za granicą bedzie miał pierwszeństwo, bo ona nie pracuje. Jak Wy byscie postapili?
Basiaaa

Napisano: 17 lip 2014, 12:10

czy ktoś mi pomoże?
Basiaaa

Napisano: 17 lip 2014, 12:37

Dobrze, czekaj spokojnie na ustalenia ROPS.
bogusik

Napisano: 17 lip 2014, 12:52

czyli nie bedzie problemu jak mi przyjdzie wyrownac od grudnia?
Basiaaa

Napisano: 17 lip 2014, 13:10

Basiaaa pisze:taki przypadek:

Kobieta ma 2 dzieci. do 03.06.2013 pobierała ZR tylko na 1 bo na drugie pobierał jego ojciec zagranicą. 03.06.2013 klientka oświadczyła, że ojciec dziecka od wtedy już nie pobierał zasiłku rodzinnego na to jedno dziecko. od 20.08.2013 była wydana decyzja zmieniajaca, gdzie na to drugie dziecko został przyznany ZR, więc od tej daty kobieta pobierała ZR na obydwoje dzieci.
Pani złożyła na nowy okres zasiłkowy wniosek o zasiłek rodzinny 18.12.2013. Nie wydałam decyzji tylko wszystkie dokumenty wysłałam do ROPS i do nadal nie mam od nich żadnej informacji.

Czy ja to dobrze zrobiłam, że nie wydałam jej decyzji? i co jak teraz nagle przyjdzie nam wypłacić od grudnia do teraz ten ZR? Pani w ROPS mnie poinformowała, że prawdopodobnie ojciec dziecka za granicą bedzie miał pierwszeństwo, bo ona nie pracuje. Jak Wy byscie postapili?
ale pan nie pobierał zr bo co ? mógł nie pobierać zr a koordynacja mogła zachodzić
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 17 lip 2014, 13:19

nie wiem czemu nie pobieral z tego co kojarze to otworzyl tam swoja dzialalnosc i zaprzestal pobierania...
Basiaaa

Napisano: 17 lip 2014, 13:24

otworzyl działalność to strasznie słabo mu idzie jak nie przekraczaja kryterium dochodowego , oczywiście tego u nas
~inka

Napisano: 17 lip 2014, 13:41

on nie jest brany w sklad rodziny bo sa zasadzone alimenty....ogolnie jest w Anglii...
Basiaaa

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x