Odpowiem ponieważ już dawno przestałam wierzyć, że Donald Tusk jest premierem, który dba o Polskę i o to aby Polakom ułatwić życie.
Jestem przekonana, że oprócz czubka własnego nosa i PR nic wiecej go nie interesuje, a obecnie nawet działa na szkode Polski przedłużając kadencję w ktorej trwa bez inicjatywy i pomysłów
Cała atmosfera jaką za jego przyzwoleniem wywołuje, polityczne wpadki ( z p. Merkel, Wł. Putinem) tak jak i prezydenta Komoriwakieo
https://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... caid=1eef5
obłuda, z której trzeba sie później tłumaczyć
wpadki pana Sikorskiego oraz zaniechania co ma bezposredni wpływ na polityke światową wobec Polski i Polski w stosunku do świata = obserwuję to od kilku lat i zapisuję na forum w postaci linków ( nieraz dodaje komentarze). Uważam, że dzieje się tak źle, jak już dawno nie bywało, eskalacja przemocy wszelkiego rodzaju i prywata - tak rzecz bym ujęła.
Żadnej solidarności społecznej, NIEUDOLNE PRÓBY wyjścia z twarzą, ktore tylko pogarszaja sprawę, przypisywanie opozycji wszystkiego co najgorsze ( mieszajac ja do wszystkiego) zakrawa wręcz na paranoję.
Uważam, że im szybciej dojdzie do dymisji tym lepiej ( ale kto sie przejmuje państwem - przecież to tylko czcze gadanie - bo gdyby to był fakt - to zmiana rządu byłaby oczywista przy tych wszystkich argumentach, których jesteśmy od lat świadkami