rzeczywiście, za oskarżanie rządu za ludobojstwo, zamach w Smoleńsku, wyzywanie od komuchów, betonów każdego kto ma inne zdanie niż PIS itp też powinny być kary, wg konstytucji niewinny jest każdy komu sie winy nie udowodniło
cóż poszukaj sobie takiego kraju, który ci to wszystko zagwarantuje, takie są realia, jaki jest budżet, nie wyjedziesz z dziećmi na wczasy do Hiszpanii, jak cie nie stać, ale możesz pojechać \"pod gruszę\", nigdzie na świecie nie ma bezplatnej służby zdrowia i tu masz problem
a jeśli chodzi o konstytucję to sobie poczytaj i nie wyzywaj innych z powodu przynależności do innerj partii niż ty:
Rozdział II WOLNOŚCI, PRAWA I OBOWIĄZKI CZŁOWIEKA I OBYWATELA
ZASADY OGÓLNE
Art. 30.
Przyrodzona i niezbywalna godność człowieka stanowi źródło wolności i praw człowieka i obywatela. Jest ona nienaruszalna, a jej poszanowanie i ochrona jest obowiązkiem władz publicznych.
Art. 31.
Wolność człowieka podlega ochronie prawnej.
Każdy jest obowiązany szanować wolności i prawa innych. Nikogo nie wolno zmuszać do czynienia tego, czego prawo mu nie nakazuje.
Ograniczenia w zakresie korzystania z konstytucyjnych wolności i praw mogą być ustanawiane tylko w ustawie i tylko wtedy, gdy są konieczne w demokratycznym państwie dla jego bezpieczeństwa lub porządku publicznego, bądź dla ochrony środowiska, zdrowia i moralności publicznej, albo wolności i praw innych osób. Ograniczenia te nie mogą naruszać istoty wolności i praw.
Art. 32.
Wszyscy są wobec prawa równi. Wszyscy mają prawo do równego traktowania przez władze publiczne.
Nikt nie może być dyskryminowany w życiu politycznym, społecznym lub gospodarczym z jakiejkolwiek przyczyny.
ciekawe po co w Konstytucji zapisali tą darmową służbę zdrowia, skoro nigdzie na świecie nie ma bezpłatnej słuzby zdrowia. Ależ niekumaci ci twórcy Konstytucji. Zapisać takie bzdury w najwyższym akcie prawa stanowionego w Polsce.
Ciekawe po co to napisali?
przecież jak idziesz do lekarza w ramach nfz to nie płacisz. wiem, zaraz mi odpowiesz, że płacisz składki na nfz. ja też, ale to zupełnie inna historia. wyobraź sobie, że nie ma nfz i płacisz za służbę zdrowia wg cen rynkowych, w tym za pobyt w szpitalu w przypadku świadczeń ratujących życie.
czepiasz się, jak to zwykle.