czy już ktoś dostał pieniądze na dodatki energetyczne od wojew.???? - Dodatki mieszkaniowe

Strona 2 z 5    [ Posty: 48 ]

Napisano: 23 sty 2014, 15:15

oj gorzatko nie irytuj się to jest Polska właśnie ;)
~małe ww

Napisano: 23 sty 2014, 15:44

A teraz pytanie. Co począć w sytuacji gdy ktoś dostał decyzję do lutego bo na tyle miał DM a pieniążków nie będzie?
~MZ

Napisano: 23 sty 2014, 16:57

Wg mnie styczniowe powinniśmy wypłacić w lutym wraz z lutowymi, lutowe w marcu z marcowymi itd. W styczniu 2015 będziemy wypłacać grudniowe 2014 r.
Środki z budżetu centralnego na początku nowego roku są zawsze później przekazywane, dlatego dali do 30 stycznia i na pewno się zmieszczą.
Tak mi z UW tłumaczyli.
~i

Napisano: 23 sty 2014, 17:06

a jak w świetokrzyskim??? słyszalam ze niektorzy juz wypłacaja ale czy maja plan i dotacje??
~isiaaa

Napisano: 24 sty 2014, 10:09

~gorzatko! ale ja tak czytam i sobie myśle, decyzje zrobilaś, rozesłałaś, ale nie ma jeszcze kasy.. a można tak? przeciez one sa bez pokrycia.. najpierw chyba musi byc decyzja finansowa, zeby zaczac robic decyzje....?
~kmf

Napisano: 24 sty 2014, 10:59

czyli co?? najpiew czekamy na kase a pózniej dostarczamu decyzje ludziskom??? jej ja sie juz pogubiłm ... a co z 14 dniami wg kpa
~kr

Napisano: 24 sty 2014, 11:43

Ja czekam na kase, bedzie kasa, beda decyzje. Na moje data decyzji na DE nie może być wcześniejsza niż data decyzji finansowej..
~kmf

Napisano: 24 sty 2014, 11:58

Nie przesadzajmy. Zwlekać z wydaniem decyzji można jak jest ich 5 do wydania. Poza tym nie jest to żadna podstawa do przedłużenia terminu do rozpatrzenia wniosku.
~Sabinka

Napisano: 24 sty 2014, 13:35

Nie ma kasy ale mam wnioski z 03 stycznia 2014 na DE więc decyzję wydam do końca stycznia 2014r. z adnotacją że środki zostaną wypłacone niezwłocznie po otrzymaniu dotacji na ten cel. ??
Choć rozmawiałam z Panią która w Wojewódzkim Urzędem się tym zajmuje mówiła że podobno po 27 stycznia coś się ruszy i przekaże plany finansowe. (Wielkopolska)
~Anna

Napisano: 24 sty 2014, 13:44

nadgorliwość nie popłaca
~KASIA

Strona 2 z 5    [ Posty: 48 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x