Wg mnie styczniowe powinniśmy wypłacić w lutym wraz z lutowymi, lutowe w marcu z marcowymi itd. W styczniu 2015 będziemy wypłacać grudniowe 2014 r.
Środki z budżetu centralnego na początku nowego roku są zawsze później przekazywane, dlatego dali do 30 stycznia i na pewno się zmieszczą.
Tak mi z UW tłumaczyli.
~gorzatko! ale ja tak czytam i sobie myśle, decyzje zrobilaś, rozesłałaś, ale nie ma jeszcze kasy.. a można tak? przeciez one sa bez pokrycia.. najpierw chyba musi byc decyzja finansowa, zeby zaczac robic decyzje....?
Nie przesadzajmy. Zwlekać z wydaniem decyzji można jak jest ich 5 do wydania. Poza tym nie jest to żadna podstawa do przedłużenia terminu do rozpatrzenia wniosku.
Nie ma kasy ale mam wnioski z 03 stycznia 2014 na DE więc decyzję wydam do końca stycznia 2014r. z adnotacją że środki zostaną wypłacone niezwłocznie po otrzymaniu dotacji na ten cel. ??
Choć rozmawiałam z Panią która w Wojewódzkim Urzędem się tym zajmuje mówiła że podobno po 27 stycznia coś się ruszy i przekaże plany finansowe. (Wielkopolska)