czy komus brakuje środków na wypłatę 200 czy pisał pismo o zmianę - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 04 gru 2013, 11:55

jw
~aga

Napisano: 04 gru 2013, 12:33

tak, ale nie piszemy o zmianę planu, bo to już za późno ( i tak Urząd nie da, a jeszcze może uwagę napisać, że źle zaplanowane środki), więc osoby te dostaną w styczniu - lutym 2014 r. (To dotyczy osób, którym skończyły się orzeczenia o stopniu niepełnosprawności w listopadzie, a grudniu ubiegają się o kontynuację). Planując środki na ten cel w listopadzie trudno przewidzieć, czy osoby dostaną \"prawidłowe\" orzeczenia, a jeżeli nawet, to czy zdążą złożyć wniosek o świadczenie a co dopiero na \"200\". (My czekamy na prawomocną decyzję ze świadczenia pielęgnacyjnego , dopiero później wystawiamy decyzję na \"200\").
~remi

Napisano: 04 gru 2013, 12:41

mi też brakuje, przyszło kilka nowych osób, dostaną pieniądze najwcześniej w styczniu.
~Zofia

Napisano: 04 gru 2013, 13:37

mi od poczatku dali za mało i mimo że pisałam o zwiększenie to nie dali tyle ile potrzeba i teraz mam problem bo musze kilku osobom wstrzymać wypłate do stycznia albo lutego, tylko jak wybrać komu nie dać świadczenia?
~kasia

Napisano: 04 gru 2013, 13:48

najlepiej wybrać te, ktore miały najpoźniej wnioski i zadzwonić poinformować o zaistniałej sytuacji i najzwyczajniej przeprosić - trudne ale wypada tak zrobić
~:D

Napisano: 04 gru 2013, 13:55

ja miałam zwiększenie planu w listopadzie, zrobiłam sobie 400 zł zapasu ... dzisiaj okazuje się , że to za mało ;?
~ewalu

Napisano: 04 gru 2013, 14:06

czyli nie jestem sama:)
mam jedno orzeczenie z odwołania, wyrównanie za 6 m-cy + grudzień, drugie nowe wyrównanie od września;
też zrobiłam zapasu - 600,00 zł...a tu takie szaleństwo na koniec roku;
wypłacę wyrównanie śp i tak będą szczęśliwi, a 200 dostaną jak kaska przyjdzie w 2014 r.
~Klopsik!

Napisano: 04 gru 2013, 15:17

a ja musze komuś wstrzymać i to 6 osobom na grudzień bo nie dali mi więcej
~kasia

Napisano: 04 gru 2013, 15:23

do kasia
to tak jak u mnie
~ola

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny