tak, ale nie piszemy o zmianę planu, bo to już za późno ( i tak Urząd nie da, a jeszcze może uwagę napisać, że źle zaplanowane środki), więc osoby te dostaną w styczniu - lutym 2014 r. (To dotyczy osób, którym skończyły się orzeczenia o stopniu niepełnosprawności w listopadzie, a grudniu ubiegają się o kontynuację). Planując środki na ten cel w listopadzie trudno przewidzieć, czy osoby dostaną \"prawidłowe\" orzeczenia, a jeżeli nawet, to czy zdążą złożyć wniosek o świadczenie a co dopiero na \"200\". (My czekamy na prawomocną decyzję ze świadczenia pielęgnacyjnego , dopiero później wystawiamy decyzję na \"200\").
mi od poczatku dali za mało i mimo że pisałam o zwiększenie to nie dali tyle ile potrzeba i teraz mam problem bo musze kilku osobom wstrzymać wypłate do stycznia albo lutego, tylko jak wybrać komu nie dać świadczenia?
najlepiej wybrać te, ktore miały najpoźniej wnioski i zadzwonić poinformować o zaistniałej sytuacji i najzwyczajniej przeprosić - trudne ale wypada tak zrobić
czyli nie jestem sama:)
mam jedno orzeczenie z odwołania, wyrównanie za 6 m-cy + grudzień, drugie nowe wyrównanie od września;
też zrobiłam zapasu - 600,00 zł...a tu takie szaleństwo na koniec roku;
wypłacę wyrównanie śp i tak będą szczęśliwi, a 200 dostaną jak kaska przyjdzie w 2014 r.