"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
Nie mamy obowiązku kserowania dokumentów ze świadczeń rodzinnych i wpinania ich do świadczenia wychowawczego. Wystarczy zrobić notatkę służbową że dokumenty dotyczące dochodu rodziny za 2014r znajdują się w segregatorze świadczenia rodzinne, można wpisać nr tego wniosku dane wnioskodawcy i to wystarczy. Jeśli coś w dochodzie by się zmieniło wtedy tylko dołączam te dokumenty dotyczące zmian w dochodzie rodziny.
Ja nawet nie robię notatek służbowych, bo mnie się nie chce.
Ja, Panie i Panowie, korzystając z pomysłowości mojej koleżanki, drukuję dochody z ŚR i adnotuję, że dokumenty są tam i tam. Czytaj: teczka SR w szafie takiej i takiej.
Wszyscy zadowoleni
Nie kserujemy. Do każdego wniosku dołączamy oświadczenie, że korzystamy z dokumentów dołączonych do wniosku o ustalenie prawa do zasiłku rodzinnego. Takie oświadczenie podpisuje osoba przyjmująca wniosek oraz wnioskodawca.