czy kserujecie dokumenty ? - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 3 z 4    [ Posty: 38 ]

Napisano: 20 kwie 2016, 21:14

anita, a potrzebujesz tez szkolenia tego całego mazurkiewicza zeby poznac droge do sracza w twoim urzedzie? Czy może wciaż trzymasz mocz w oczekiwaniu na szkolenie z tego zakresu?
To tyle odnośnie potrzeby szkoleń na temat tego, czy kserowac czy notatka ze akta dwie szafy w lewo obok.
Kiedy wy sie przestaniecie osmieszac na tym forum?
małamii

Napisano: 21 kwie 2016, 7:29

A bez notatki, to nie wiecie, że ten kwit jest dwie szafy w lewo obok? :D
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 21 kwie 2016, 7:31

ludzie przecież to jest tylko kwestia organizacyjna. czy dany dokument będzie trzymany w dwóch egzemplarzach, czterech czy w jednym nie ma żadnego znaczenia. Byleby był.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 21 kwie 2016, 8:07

do małamii! jak zaglądasz na forum tylko po to, aby wrzucić swoje poniekąd hamskie wypowiedzi to lepiej wogóle na forum nie zaglądaj i proszę opanuj się tak będzie lepiej dla Ciebie
anita///

Napisano: 21 kwie 2016, 8:21

witam
ja nie prowadzę świadczeń rodzinnych tylko SW i mam osobne biuro . Wszystkie pit-y 11 za 2014 kseruję i świadectwa pracy jak był uzysk i utrata dochodu. Bo w razie kontroli to nie będę świecić oczami że nie widziałam teczki ze świadczeń rodzinnych i że nie obliczałam dochodu rodziny tylko ściągnęłam sobie z systemu świadczeń rodzinnych. Dodam że nasz urząd wojewódzki jasno powiedział, że wszystkie dokumenty mają być w teczce świadczenia wychowawczego koniec i kropka. Przecież jak przyjedzie ktoś na kontrolę a na pewno przyjedzie to nie pobiegnę do szafy świadczeń rodzinnych i nie będę dopiero tych papierów szukać bo przecież one mogą być w różnych miejscach teczki niekoniecznie na końcu bo świadectwa pracy mogły być już dawno przynoszone . Tak że u mnie musi wszystko w papierach być i tyle . Wiele więcej pracy ale jestem skrupulatna w pracy i nie pozwolę sobie na braki w papierach . A jak zrobią kontrolę z NIK to będzie dopiero jazda dla tych co papierów w teczce nie będą mieli.
gosia258

Napisano: 21 kwie 2016, 8:29

I bardzo dobrze robisz!!!!!!!!!!!!!
albatros 45

Napisano: 21 kwie 2016, 10:45

ja robię tak samo, tez jestem w oddzielnym dziale mimo iż świadczenia rodzinne są drzwi obok u nas w MOPS, ja tez każe ludziom przynosić wszystkie dokumenty, nie dajmy się zwariować ministerstwu które najpierw daje nam ustawę i rozporządzenie do wykonania a potem gada bzdury niby to robiąc "dobrze" stronie.
to są oddzielne teczki które musza być w pełni uzupełnione i prowadzone, a jeżeli ministerstwo tak gada żeby było razem to dlaczego nie dali 500 jako świadczenie rodzinne tylko inny twór?
szkoda że robią ludziom wodę z mózgu
alinka

Napisano: 21 kwie 2016, 10:48

Czytałaś kiedyś KPA?
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 21 kwie 2016, 16:22

@alinka
Poczekaj, aż trafisz na petenta który będzie miał swoje zdanie na ten temat. :-) Rozumiem Twoje podejście aczkolwiek moja kolezanka, która postępowała podobnie jak Ty ma teraz kłopoty. Petent powiedział jej, że skoro nie chce jej się ruszyć szanownych 4 liter i przejść do budynku obok to on postara sie, żeby takich problemów już nie miała. Złożył skargę. Na dodatek narobił szumu w lokalnej "prasie" oraz telefonów al do Ministerstwa. I po co jej to było.
Domisia

Napisano: 21 kwie 2016, 17:55

nie kserujemy
dagmarka

Strona 3 z 4    [ Posty: 38 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x