czy kserujecie dokumenty ? - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 4 z 4    [ Posty: 38 ]

Napisano: 22 kwie 2016, 8:47

Powiem tak, wszyscy bojący się kontroli i świecenia oczami, nie znają po prostu prawa. Prawdopodobnie KPA nawet nie przeczytali. Niekompetentne misiaczki kserujące dupochrony :)
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 22 kwie 2016, 8:50

Ja im się nie dziwię bo u mnie w taki sposób socjalni postępują (jak student) i kserują wszystko co popadnie a wiadomo, że socjalni są dłużej w OPSach to i nawyki nowi od nich przejmują wraz z tłumaczeniem się kontrolą :D

Jak coś nie uderzam w żaden sposób do socjalnych a powyższy przykład jest przykładem z mojego ośrodka i służy do celu edukacyjnego :D
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 22 kwie 2016, 8:57

Ja się za każdym razem drę na socjalnych jak mi np. 7 raz te same decyzje kserują o ZP, których 6 egzemplarzy mają już w teczkach :roll: Co za bezmyślność! Dochodzi czasem do takich absurdów, że przy wywiadach na SZO, kserują moje własne decyzje z rodzinnego i np. kolejną kopię orzeczenia mi robią.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 22 kwie 2016, 8:58

Ja nie kseruję prowadzę śr i 500 to mam wszystko u siebie. Na wniosku sama zaznaczam numer sprawy ze sr i opieram się na tym co tam mam. Jedynie co to stworzyłam sobie taki dupochron, że te osoby co już mają świadczenia rodzine podpisują mi że ich sytuacja rodzinna i dochodowa nie uległa zmianie. I powiem tak dużo mi przy tym wychodzi uzysków których normalnie by nie zgłosili.
marta12345

Napisano: 22 kwie 2016, 8:59

marta12345 pisze:osoby co już mają świadczenia rodzine podpisują mi że ich sytuacja rodzinna i dochodowa nie uległa zmianie. I powiem tak dużo mi przy tym wychodzi uzysków których normalnie by nie zgłosili.
U nas tak samo :)
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 22 kwie 2016, 22:44

powiedźcie mi jak weryfikujecie rodzinę tzn czy osoba wnioskuje na swoje dzieci, chodzi mi o sytuacje że np kobieta składa na dziecko z poprzedniego małżeństwa, jedno wspólne ze swoim partnerem obecnym i jeszcze na jego dzieci z jego poprzedniego związku, które noszą jego nazwisko), dodam że nie załączyła do wniosku aktów urodzenia (bo przecierz nie możemy tego wymagać, aktów nie mam w ŚR bo to nowa osoba. W jaki sposób ja mogę to sprawdzić? W bazie PESEL nie ma możliwości sprawdzenia pokrewieństwa danego dziecka, jedyne co to w CBB czy ktoś na te dzieci wcześniej nie wnioskował. W tym przypadku skład rodziny byłby źle ustalony bo ona nie może wnioskować na nie swoje dzieci, dodam że nawet jej partner nie mógłby wnioskować na swoje dzieci bo faktycznie zamieszkują one z jego byłą partnerką. Jak radzicie sobie z potwierdzeniem składu rodziny?
Akni1

Napisano: 23 kwie 2016, 16:46

My mielismy problem z pewna sprawa i zadzwonilismy do osoby ktora bywlala na kontrolach z SR I FA i za pewne bedzie z 500+.. Przy okazji zapytalam sie co z tymi dokumentami. Rowniez kazal kserowac. ;) .
wuwuops

Napisano: 23 kwie 2016, 17:59

Akni1 pisze: W bazie PESEL nie ma możliwości sprawdzenia pokrewieństwa danego dziecka, jedyne co to w CBB czy ktoś na te dzieci wcześniej nie wnioskował. W tym przypadku skład rodziny byłby źle ustalony bo ona nie może wnioskować na nie swoje dzieci, dodam że nawet jej partner nie mógłby wnioskować na swoje dzieci bo faktycznie zamieszkują one z jego byłą partnerką. Jak radzicie sobie z potwierdzeniem składu rodziny?
W bazie pesel wyskakują imiona rodziców, więc jak widzisz, że coś się nie zgadza na przykład kobieta, która jest w składzie rodziny nie jest matką dziecka to wzywasz do przedstawienia dokumentu potwierdzającego pod czyją opieką znajduje się dziecko.
Gość

Strona 4 z 4    [ Posty: 38 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x