Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć różnice
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć różnice
czesc prosze pomozcie mi zrozumiec co gdzie wysyłam i robie i dlaczego to do tego a nie do czegoś innego.
Nie było mnie 3 lata w pracy i mam jedna zagwozdkę. W FA wobi się teraz zawiadomienia z art. 304 kpk. Kiedy robie takie zawiadomienie??? kiedy robie jej z art. 304 par. 1 a kiedy par. 2??? Czy do tego dodaje art. 209? Ja zatrzymałam sie na robieniu u DA tylko wniosku o sciganie z art. 209.
Nie było mnie 3 lata w pracy i mam jedna zagwozdkę. W FA wobi się teraz zawiadomienia z art. 304 kpk. Kiedy robie takie zawiadomienie??? kiedy robie jej z art. 304 par. 1 a kiedy par. 2??? Czy do tego dodaje art. 209? Ja zatrzymałam sie na robieniu u DA tylko wniosku o sciganie z art. 209.
-
- Referent
- Zajmuję się: FA
- Kontakt:
Re: Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć różnice
Z art. 304 par. 1 KK w związku z art. 209 KK robisz po każdym przyznaniu świadczeń z fa, podejmując działania wobec DA, tzw. zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa niealimentacji.
Art. 304 par. 2 KK w związku z art. 209 KK robisz, gdy wszczęłaś postępowanie w sprawie uznania za uchylającego się i go uznałaś, tzw. wniosek o ściganie.
Jeśli źle rozumiem proszę mnie poprawic
Art. 304 par. 2 KK w związku z art. 209 KK robisz, gdy wszczęłaś postępowanie w sprawie uznania za uchylającego się i go uznałaś, tzw. wniosek o ściganie.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
czyli po kazdej wydanej decyzji z fundusz alimentacyjnego robie wniosek z Z art. 304 par. 1 KK w związku z art. 209 KK (niezaleznie czy jestem OWW CZY OWW I OWD)
A jak prowadzę pstopowanie wobec mojego dłużnika bo jestem OWD i dłużnik sie uchyla to po wydanej decyzji o uchylaniu sie robie wniosek o zatrzymanie prawka i wniosek zArt. 304 par. 2 KK w związku z art. 209 KK
A jak prowadzę pstopowanie wobec mojego dłużnika bo jestem OWD i dłużnik sie uchyla to po wydanej decyzji o uchylaniu sie robie wniosek o zatrzymanie prawka i wniosek zArt. 304 par. 2 KK w związku z art. 209 KK
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Czy ktos sie zlituje i moze ktos jescze z was potwierdzic ??
-
- Referent
- Zajmuję się: FA
zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa z art. 304par2 kpk w związku z art. 209 kk u nas robimy za każdym razem jak przyznamy fundusz a dłużnik zalega z 3 miesięczną równowartością alimentów
natomiast wniosek o ściganie z art.209 zgodnie z nasza ustawą wysyłamy jak uznamy dłużnika za uchylającego się
natomiast wniosek o ściganie z art.209 zgodnie z nasza ustawą wysyłamy jak uznamy dłużnika za uchylającego się
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
dziekuje!!!!
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚR, FA
- Kontakt:
mooops pisze: 17 kwie 2021, 23:41 Z art. 304 par. 1 KK w związku z art. 209 KK robisz po każdym przyznaniu świadczeń z fa, podejmując działania wobec DA, tzw. zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa niealimentacji.
Ja robię od lat z art. 304 par. KPK w związku z art. 209 kk par. 1 i 3 - zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa...
Źle robię..?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: FA,Dm,ST
- Kontakt:
sunshine pisze: 19 kwie 2021, 10:37 czyli po kazdej wydanej decyzji z fundusz alimentacyjnego robie wniosek z Z art. 304 par. 1 KK w związku z art. 209 KK (niezaleznie czy jestem OWW CZY OWW I OWD)
Po każdej wydanej decyzji FA robie wniosek z art 304 ? bez zwgledu na to czy jestem OWW czy OWD ? tego nie rozumiem. JEsten mowym pracownikiem i od sierpnia pierwszy raz bede robić FA i prowadzic postepowania . RATUNKU

-
- Starszy referent
- Zajmuję się: FA ŚR DM CP BE
- Kontakt:
Po każdej wydanej decyzji FA robię zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa z art. 304 - jak wydaję decyzję to jestem OWW,
a jak jestem dodatkowo OWD i OWW to też robię takie zawiadomienie plus postępowanie wobec dłużnika jako OWD
a jak jestem dodatkowo OWD i OWW to też robię takie zawiadomienie plus postępowanie wobec dłużnika jako OWD
-
- Stażysta
- Zajmuję się: FA,Dm,ST
- Kontakt:
Jesli wysyłamy zawiadomienie z art 304 to tez w zalcznikch dokumenty przesylamy typu wyrok sadu zasw komornika itp ? i to zawiadomienie piszemy do policji czy prokuratury ?Jola2016 pisze: 17 cze 2024, 11:05 Po każdej wydanej decyzji FA robię zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa z art. 304 - jak wydaję decyzję to jestem OWW,
Oprócz Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć różnice - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
Dziwne żądanie dłużnika
Na raty od komornika
Pismo komornika
pracownik młodociany
nienależnie pobrane na kogo??
osoba uprawniona w MOW-ie
Przyznany fundusz, dziecko przy dłużniku
sprawa w SKO i ponowny wniosek
dłuznik zmarł - co z wypłatą?
Wniosek dłużnika alimentacyjnego o rozłożenie zadłużenia na raty
śmierć przedstawiciela ustawowego osoby uprawnionej
zmiana decyzji na zł/zł