czy ma ktoś interpretację ministerstwa w sprawie świadczeń dla rodziny pomocowej? - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 27 lip 2012, 12:45

Chodzi mi dokładnie o taką interpretację, w której byłby zapis że świadczenia dla rodziny pomocowej nie są przyznawane decyzją?bo nie mogę nigdzie tego znaleźć:(
~pinokio

Napisano: 28 lip 2012, 23:16

wg mnie wynika to z ustawy o pieczy art.88 ust. 4 wskazuje co wymaga decyzji administracyjnej, zatem skoro nie ma tam art. 85 (wynagrodzenie) kwotę (świadczenie) wpisujesz tylko w umowie
~AS

Napisano: 28 lip 2012, 23:23

a dodam, że inne świadczenia związane z utrzymaniem dziecka - w drodze decyzji
~AS

Napisano: 31 lip 2012, 11:46

jeżeli chodzi o wynagrodzenie to wszystko rozumiem -sprawa jest jasna. Ale chodzi o to, że znalazłam w pytaniach do sprawozdania z Sygnity informację, że jest interpretacja świadczeń wypłacanych rodzinie pomocowej, że nie są one przyznawane decyzją, lecz wypłacane rodzinie pomocowej zamiast rodzinie zastępczej i teraz próbuję znaleźć pełny tekst tej interpretacji
~pinokio

Napisano: 31 lip 2012, 21:30

Też widziałam tę informację na stronie SYGNITY. Nawet szukałam dla niej uzasadnienia w ustawie. Nie patrz na taką interpretację Ministerstwa w tej sprawie, bo możesz narobić sobie kłopotów. Świadczenia na pokrycie kosztów utrzymania dziecka przyznaje się na wniosek i w drodze decyzji administracyjnej. Każda kontrola czy audyt Ci to zarzuci. Ja w ustawie nie znalazłam przepisów wyłączających taką procedurę, a skoro ich nie ma, to wnioskuję, że stosujemy jak wyżej.
Kasia
~Kasia
VIP
Od: 29 mar 2007, 16:54
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x