wywiady środowiskowe - Stare tematy

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 30 lip 2012, 12:11

Mam pytanie: czy przed przyznaniem jakiejkolwiek pomocy na kontynuację nauki, na zagospodarowanie itd. usamodzielnionemu wychowankowi po dniu 1 stycznie br. w odniesieniu do nowej ustawy przeprowadzacie wywiady środowiskowe? pytam ponieważ mój radca prawny stoi na stanowisku by przeprowadzać bo \"nie zaszkodzi\" ja uważam, że nie powinnam przeprowadzać:)

proszę o odpowiedź dziękuję
~Magda

Napisano: 30 lip 2012, 12:33

my dla usamodzielnianych w tym roku tj. po 1 stycznia 2012 na kontynuowanie, usamodzielnienie robiłyśmy część I, ale teraz po wejściu rozp. w sprawi wywiadu śr. bedziemy robić chyba część V
~gosia

Napisano: 30 lip 2012, 12:46

dziękuję za szybką odpowiedź. Ale sama nie wiem czy to nadal jest dobrze:( ponieważ to rozporządzenie wynika z ustawy o pomocy społecznej, jeżeli chodzi o usamodzielnionych wychowanków po dniu 1 stycznia br. obowiązuje ustawa o wspieraniu rodziny i systemie pieczy zastępczej, w której nie obowiązują wywiady środowiskowe. Owszem to rozporządzenie obowiązuje ale ja rozumiem, ze dotyczy zmiany wywiadów przeprowadzanych z usamodzielnionymi wychowankami przed dniem 1 stycznia 2012r.:(???
czy ktoś mi pomoże w tej sprawie?
~Magda

Napisano: 30 lip 2012, 14:54

nie przeprowadzamy wywiadów
~Ania

Napisano: 30 lip 2012, 15:25

ja też nie przeprowadzam,tylko sporządzam dla siebie informację.
~anka

Napisano: 30 lip 2012, 18:43

my też nie, wszystkie niezbędne osoba wpisuje we wniosku + stosowne dokumenty
~deda

Napisano: 31 lip 2012, 9:30

dziekuje
~Magda

Napisano: 31 lip 2012, 15:54

nie robi sie do kontynuowania nauki wywiadu!!! do pozostałych form tak
~Ania

Napisano: 31 lip 2012, 16:32

Robi sie!! Wychowankom z ustawy o pomocy! Pozostałym wizyty i notatka