ustalenie opłaty rodzicom bilogicznym za pobyt dziecka w rodzinie zastępczej - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 30 lip 2012, 22:08

Zwracam sie z następującym pytaniem:

od kiedy i na jaki okres ustalacie w decyzji rodzicom biologicznym opłatę za pobyt dziecka w rodzinie zastępczej?
~Gonia

Napisano: 01 sie 2012, 14:36

Ja ustalam na okres jednego roku. A od kiedy to zależy. Jednym od stycznia drugim od kwietnia (zależy kiedy decyzja wygasła).
~morze6

Napisano: 01 sie 2012, 16:18

Okres naliczania lub zwalniania z opłaty ustalony jest w Uchwale przyjętej przez Radę Powiatu, u nas na rok czasu. Zerknij na zapis art. 226 ust. 4 ustawy z dnia 9 czerwca 2011 roku o wspieraniu rodziny i systemie pieczy zastepczej ( dział X przepisy przejściowe i końcowe )
~Ewelina

Napisano: 08 sie 2012, 12:55

odplatność powstaje od dnia kiedy decyzja ustalająca odplatność stanie sie ostateczna.
~LadyScarlet

Napisano: 08 sie 2012, 21:32

czyli od uprawomocnienia decyzji ustalającej opłatę za pobyt dziecka w pieczy zastępczej?
~Gonia

Napisano: 09 sie 2012, 14:53

Ja ustalam do momentu ukończenia pełnoletności a wychowankom pełnoletnim do 25 roku życia jeżeli się uczą, w następnym roku sprawdzę sytuację i jeżeli się zmieni cokolwiek co będzie wpływało na zmianę decyzji to ja zmienię.
~kkklll

Napisano: 10 sie 2012, 10:19

Jeżeli z uchwały wynika odstąpienie, to wydajemy decyzję nie określając okresu, natomiast za jakiś czas (planujemy raz na rok) sprawdzamy sytuację rodziny-czy nastąpiły zmiany. Jeśli nic sie nie zmieniło, to decyzja jeat nadal aktualna.
~ask

Napisano: 10 sie 2012, 16:03

A jak to jest w sprawie opiekunów prawnych. Na jakich artykułach powoływać się jeżeli chcę wysłać do Ośrodów ws. odpłatności u opiekunów prawnych dzieci w RZ lub PO do sporządzenia karty informacyjnej? Proszę o pomoc
~pracownik socjlany

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x