Czy macie do umieszczenia dzieci w pieczy? - Piecza Zastępcza

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 04 sie 2016, 11:14

Nie wiem jak u Was ale ja zaobserwowałam brak dzieci kierowanych do pieczy. Z analiz dokumentów kierowanych do sądów wynika, że nie są umieszczane nawet te dzieci, które zdaniem pracowników pomocy powinny tam trafiać nawet w trybie natychmiastowym. Tworzy się jakaś dziwna sytuacja: to mowy sposób na co? Jak jest u Was?
Ktosia

Napisano: 05 sie 2016, 8:24

ja u siebie tego nie zaobserwowałem, dzieci do placówki idą naprawdę jak nie ma szans na ich umieszczenie w rodzinnej pieczy zastępczej
TOMASZ6

Napisano: 05 sie 2016, 9:32

U nas podobnie jak u Tomasza. Jak nie ma innego wyjścia (wsparcie asystenta, pracownika socjalnego i kuratora nic nie daje, dalsze pozostawanie dziecka w rodzinie zagraża jego zdrowiu i życiu)to dostajemy postanowienie o umieszczenie w pieczy - rzadko w rodzinnej - bo nie mamy kandydatów, a rodziny zawodowe pełniusieńkie, więc umieszczamy w instytucjonalnej.

Na marginesie co powiecie o sprawozdaniu dla Rzecznika Praw Dziecka :evil: :twisted: :geek: :ugeek: :? :o :!: :?: to chyba tyle :lol:
iwa27
Awatar użytkownika
Referent
Od: 10 wrz 2014, 13:21
Zajmuję się:

Napisano: 08 sie 2016, 8:59

iwa27 pisze: Na marginesie co powiecie o sprawozdaniu dla Rzecznika Praw Dziecka :evil: :twisted: :geek: :ugeek: :? :o :!: :?: to chyba tyle :lol:
Mogę poprosić linka do sprawozdania?
mopsinek

Napisano: 08 sie 2016, 11:22

Niestety nie mam - przyszedł jako wiadomość mailowa wraz z cudowna tabelką w exell, która raczej nic nie będzie liczyć bo tytuły kolumn wyglądają mniej więcej tak "Liczba dzieci w grupie wiekowej 11-18 ze wskazaniem ich sytuacji prawnej, a w przypadku jej uregulowania, informacja czy dziecko zostało zgłoszone do adopcji", czyli jak widać cyfra z opisem, więc nie wiem po co ten exell, jak większość danych jest tekstem. Postaram się dołączyć tutaj tę super tabelkę (jeśli dam radę)- chyba jest. Termin tego cuda 22 sierpnia
Załączniki
Kopia Xl0000067.xls
(29.5 KiB) Pobrany 30 razy
iwa27
Awatar użytkownika
Referent
Od: 10 wrz 2014, 13:21
Zajmuję się:

Napisano: 09 sie 2016, 8:49

Dzięki...rzeczywiście trudno skomentować to sprawozdanie.
mopsinek

Napisano: 10 sie 2016, 20:24

Ja na odwrót... mamy masakrę. Od stycznia br umieściliśmy 21 dzieci we wszystkich formach pieczy. Brakuje mi miejsc. Zaczynamy szukać rodzin poza powiatem. Większość interwencji to rodzice pod wpływem alkoholu ... masakra. W sądzie pomór dotyczący powrotów dzieci bądź uregulowania sytuacji prawnej. Wolą zostawiać dzieci w pieczy niż coś zdecydować. Tak źle nie mieliśmy już od dawna ..... a w tym wszystkim najbiedniejsze to te dzieciaki ....
20Kaja03

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x