Czy mogę dostać z MOPS u zwrot pieniędzy wydanych na sprzęt rehabilitacyjny
Czy mogę dostać z MOPS u zwrot pieniędzy wydanych na sprzęt rehabilitacyjny
Mam pewne problemy z kręgosłupem, od lekarza dostałem zalecenie aby zakupić pas podtrzymujący kręgosłup w odcinku krzyżowym i tak zwaną ósemkę (takie pasy) które zakłada się na barki, łopatki, i one zapobiegają garbieniu się. I moje pytanie brzmi, czy mogę iść do mopsu i starać się o zwrot pieniędzy za okazaniem faktury? Bo jak mi wiadomo, osoby korzystające z pomocy po okazaniu faktury za buty bądź inną część garderoby dostają zwrot.
Dodam, że koszt tego sprzętu to około 250 zł
Dodam, że koszt tego sprzętu to około 250 zł
Re: Czy mogę dostać z MOPS u zwrot pieniędzy wydanych na sprzęt rehabilitacyjny
a jaki jest Twój dochód ,że nie możesz sobie pozwolić na zakup sprzętu za około 250 zł w pomocy społecznej obowiązują kryteria dochodowe dla samotnych 542 zł a w rodzinie 456 zł
może zapytaj w PCPR lub czy to jest refundowane w z NFOZ
może zapytaj w PCPR lub czy to jest refundowane w z NFOZ
Moi rodzice są bezrobotni, ja jestem niepełnoletni, korzystamy z zapomogi z Mopsu ponieważ nie mamy stałego dochodu
Doradzałabym ustalenie niepełnosprawności i korzystanie ze sprzeętu rehabilitacyjnego współfinanspwanego przez PFRON i NFZ.
i błąd - trzeba było nie kupować tylko przynieść do MOPS fakturę pro forma i wnosić o dofinansowanie. Nie zwracamy za potrzeby już zaspokojone.
Jeszcze te rzeczy nie zostały zakupione zakupione. Ale żebym otrzymał fakturę, przecież muszę zakupić dany przedmiot?
Tak, potrzeba już została zaspokojona.
Jak nie zakupione jak sam piszesz czy mogę iść go ops i za okazaniem faktury starać się o zwrot.
Idz do swojego ops i skoro już całą rodziną korzystacie ze wsparcia więc tam wszystkiego się dowiesz.
Idz do swojego ops i skoro już całą rodziną korzystacie ze wsparcia więc tam wszystkiego się dowiesz.
Dziękuję uprzejmie za pomoc.
Pozdrawiam 

Oprócz Czy mogę dostać z MOPS u zwrot pieniędzy wydanych na sprzęt rehabilitacyjny - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
ochrona macierzyństwa
Międzynarodowy Dzień Praw Człowieka
dozywianie -przyjete
prosze o pomoc! informację
zasiłek stały dochód należny
dodatek energetyczny
Specjalista pracy z rodziną
informowanie strony
co byście zrobili, gdyby wpłynęła do was NK
Zasiłek okresowy liczy się do dochodu?
zwrotny zasiłek okresowy
pilne