czy mogę zostać pracownikiem socjalnym ? - Pomoc społeczna (forum ogólne) - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 23 wrz 2022, 16:51

W 2004 roku ukończyłam studia magisterskie na kierunku Politologia ( w zakresie ustrojoznawstwa). Czy zgodnie z art.156 ust. 1 a mogę byc pracownikiem socjalnym, czy ten artykuł dotyczy tylko tych osób , co wcześniej pracowali na tym stanowisku ? BARDZO proszę o pomoc.
xoubie
Praktykant
Od: 23 wrz 2022, 16:42
Zajmuję się: SW

Napisano: 26 wrz 2022, 7:47

Ten przepis dotyczy wszystkich, z jednym małym zastrzeżeniem – wskazano tam konkretną datę graniczną, którą jest termin wejścia w życie ustawy. Otóż uprawnienie do wykonywania zawodu na tej podstawie dotyczy wyłącznie osoby, które ukończyły te studia przed 01.05.2004 r. Zatem - żeby zostać pracownikiem socjalnym, musiałabyś mieć w ręku dyplom tych swoich studiów najpóźniej w dniu 30.04.2004 r. Jeżeli studia ukończyłaś później, np. w czerwcu czy wrześniu 2004 r., to nie posiadasz uprawnień do wykonywania zawodu pracownika socjalnego.
Quidquid latine scriptum sit, sapienter videtur
Ten z Łopieki
Awatar użytkownika
VIP
Od: 01 lut 2018, 11:37
Zajmuję się: rzucam pyrami w dinozaury

Napisano: 28 wrz 2022, 7:23

Jest jeszcze art. 156 ust. 3 i ust. 3a ustawy, z których wynika, że osoby, które ukończyły studia na kierunku m. in. politologia do 3,5 roku od wejścia w życie ustawy albo rozpoczęły studia przed wejściem w życie ustawy mogą być pracownikami socjalnymi.
BabaYaga
Praktykant
Od: 06 cze 2017, 10:57
Zajmuję się: pracownik socjalny

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x