Zainteresowanej nie chodzi czasem o ustawe ktora miala wejsc?
Zmieniajaca Prawo Bankowe tak by pracownik socjalny mial wglad w oszczednosci?
W chwili obecnej bardzo zadko nawet US ma wglad. Komornik ma wglad jedynie z wyrokiem sadu.
czasem dobrze coś takiego poczytać
i dowiedzieć się na jakim poziomie stoi inwigilacja w tym kraju
a nie tylko 500 i 500 albo zł za zł
czas zamknąć konto w banku
Co za bzdura!
Nie pracownik socjalny nie ma wglądu w osobiste konto bankowe ROR.
Owszem planowano rozszerzenie uprawn jednak to nie przeszło.
Pracownik socjalny odbiera od ciebie oswiadczenia o dochodach.
Jesli otrzymujesz zasilek na leki oczywiste jest to ze przedstawiasz rachunki za leki.
Chroni Cie na cale szczescie PRAWO BANKOWE.
Moim skromny zdaniem dobrze ze pracownik socjalny nie ma takich uprawnien-zbyt duze naduzycia.
Ja biorę jeszcze do becikowego oświadczenie, ze dziecko zostało poczęte w naturalny sposób oraz zaświadczenie od księdza o udzielonym ślubie ( a jak nie ma to odmowa - SKO zawsze utrzymuje mi w mocy decyzje) a Wy jak to robicie?
Tak samo. Mamy układ z parafią i jak ktoś nie ma ślubu kościelnego to na dole w kaplicy można od razu na poczekaniu dostać - co prawda becikowe przepada, bo idzie na ofiarę dla księdza (mamy dobry układ, ale dla nas tylko 30% ), ale jak ktoś ma jeszcze rodzinne to się opłaca, dodatek za urodzenie już dostają w całości, a potem tylko obowiązkowa msza w intencji pracowników OPS raz w roku za 2 stówki - jak nie dadzą na intencję to wstrzymujemy wypłaty. Teraz chcemy wprowadzić taką zasadę, żeby 500zł płacić tylko na ochrzczone dzieci, ale ksiądz póki co chce za wysoką dolę.
Wystarczy Wam informacja w jaki sposób poczęte?!?!? ja jeszcze zbieram rysunki/fotki w jakiej pozycji .....robię statystykę która pozycja ma wpływ na konkretną płeć dziecka.