Czy możemy już składać na rzeczówkę? - Stare tematy

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 20 lip 2010, 16:15

Moj syn w rodzinie zastępczej w kwietniu skończyl 17 lat... czy możemy złozyc na rzeczówkę? a kiedy na usamodzielnienie?
odpowiedzcie proszę... dzziękuję..
~Kja

Napisano: 20 lip 2010, 20:05

hmm, rodzice raczej nie mogą się ubiegać o rzeczówkę, dziecko się wychowywało w rodzinie zastępczej a rodzic chce składać wniosek o przyznanie pomocy rzeczowej?
~htr

Napisano: 21 lip 2010, 14:52

Ciekawi mnie jak (on) to sam zrobi?
odpowiedz bardzo miłego czlowieka.. nie masz ochoty komus pomóc nie udzielaj się tu!
~kja

Napisano: 21 lip 2010, 15:53

kja, nie denerwuj się, takie przepisy, o pomoc jednorazową ubiuega się sam zainteresowany
~lila

Napisano: 21 lip 2010, 16:00

lila dziekuję :) Przecież ja mu musze pomóc! chodzi mi jedynie czy juz w tym wieku moze sie ubiegać?
~kja

Napisano: 21 lip 2010, 16:29

rzeczówka nie przysługuje dzieciom umieszczonym w rodzinie zastępczej. jeśli przejdzie na status pełnoletniego wychowanka kontynuującego naukę - będzie taka możliwość. usamodzielnienie pieniężne dopiero po zakończeniu nauki.
~żaba

Napisano: 04 sie 2010, 22:08

rzeczówka jest ostatnia formą pomocy pelnoletniemu usamodz.sie wychowankowi rodziny zastępczej, po św. na kontyn.nauki i usamodzielnieniu.
i nie jest świadczeniem obligatoryjnym.
~lidia

Napisano: 02 wrz 2010, 16:48

mamusia biologiczna ma wielki tupet pytając kiedy bedzie mogła złozyć wniosek. trzeba było dziecko wychowywać, dać mu miłość i opiekę a nie polować na pieniądze syna. mamusia biologiczna chce sie wzbogacić, widać wszędzie są takie pazerne gady!!!!!!
~go

Napisano: 03 wrz 2010, 17:01

no tak znowu !!!! przecież kobieta nie wie ma prawo pytać chce pomóc dziecku! nie zawsze matka biologiczna jest pazernym gadem jak twierdzi ~go
~`~~

Napisano: 03 wrz 2010, 17:03

pracownik socjalny hm hm niektórych też bym nazwała pazenym gadem!!!!!!!!
~`~~

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x