nowa ustawa-Rodz. Zast. - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 16 lip 2010, 11:06

Czy ktoś coś wie na temat przygotowywanej ustawie o pieczy zastepczej. Maiała wejść od stycznia 2011, a niektóre przepisu od lipca 2010, ale chyba prace nad nią stanęły w miejscu.
Dzięki.
~izabela

Napisano: 16 lip 2010, 12:57

Narazie sprawa ucichła. I chyba na szczeście..
~Ja

Napisano: 16 lip 2010, 14:39

Prace nie staneły pilotować tą sprawę można na stronie ministerstwa (projekty aktów prawnych). Ostatnie zmiany datują się z 5 lipca 2010r.
~prac.socj.pcpr

Napisano: 16 lip 2010, 15:47

mam nadzieję, że ta ustawa nie wejdzie, pcpry sa fajne i dobrze funkcjonują, a u nas jak cos dobrze funkcjonuje to należy to zepsuć
~Iza

Napisano: 17 lip 2010, 20:12

Mam inne zdanie ustawa w końcu uświadamia gminom że powiat zajmuje sie ich dziećmi i ich rodzinami. PCPR wcale nie są fajne robią wszystko a jak coś jest od wszystkiego to jest do niczego. Małe gminy nie pracuja z rodzinami bo nie mają interesu w tym aby dzieci zostały w domu rodzinnym, czesto zabranie dzieci to koniec problemu bo nie trzeba juz zaglądać do środowiska( rodzice moga zapić sie na smierć a kogo to obchodzi).Pracownicy PCPR moga byc spokojni pracy dla nich nie zabraknie w mojej ocenie nawet praca stanie sie łatwiejsza. Teraz prac. soc. z PCPR jest odpowiedzialny za wszystko co jest związane z rodziną nie ma limitu rodzin, robi decyzje , wypłaty, zajmuje sie problemami wych., emocjonalymi, adopcją, kontaktami z r. bilogiczną, alimentacją , odpłatnościa porozumieniami. Po wejsciu w życie ustawy tą pracę bedzie wykonywało parę osób ( np. praca z r. biolog. wspólnie z asyst. rodz.,- problemy wychow, adocja -koordynator). Ja nie boje sie tych zmian.
~Kazia

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x