Witam mój syn 14miesiecy dostał zaświadczenie za życiem od Lekarza Specjalisty Neatologa w 11miesiacu życia .
Urodził się wcześniakiem był miesiąc w szpitalu nie chodzi ani nie siedzi miał słabą skalę Apgard 2potem 5 ,dostał takie zaświadczenie będąc jednak u lekarza rodzinnego który był w zastępstwie z powodu przeziębienia powiedział że dziecku nic nie jest czy on widział to zaświadczenie w systemie który wystawił inny lekarz specjalista Neatolog ?takie zaswiadcznia za życiem ?bo powiedział tak o bez powodu i zastanawiam się czy widział to zaświadczenie czy chodziło o coś innego . syn chodzi na rehabilitację do specjalisty pediatry od rehabilitacji i mówił że nie wie jak lekarz rodzinny mógł tak powiedzieć że jest dobrze że syn zatrzymał się na 5 miesiącach i nie zna przyczyny czemu i że zaświadczenie jest wydane prawidłowo i że nie wie czemu ten lekarz tak powiedział .ze się dziwi
ona sama może takie zaświadczenie wystawić .Mowila ze mamy składać o niepoelnosprawnosc dla syna i tez moje pytanie brzmi jak syn pojedzie na komisję i ona stwierdzi ze jest nie tak źle może cofnąć te zaświadczenie ? Pytam bo mam tez z tego tytułu dodatkowy urlop rodzicielski z tego tytułu i chciałam wiedzieć czy składać czy nie . Bo neatolog i pediatra rehabilitacyjny widzą że jest nie tak a rodzinny który bym w zastępstwie nie i wolę wiedzieć czy jak mogą podwarzyc i co wtedy czy wgl takie dzieci nie biorą małe na komisję ? Pozdrawiam