Czy można zast. tzw. równoważnik? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 17 kwie 2015, 9:19

Osoba w poprzednim okresie po powrocei z url. wych. i doliczeniu dochodu uzysk. z tego tytułu przekroczyła kryterium dochodowe (też podwyższone o njniższy zas.). W tym okresie złożyła wniosek i dochód przekracza ale mieści się w podwyższonym o najniższy zas. JAk sądzicie czy można zast. tu zas. z art. 5 ust. 3? <Wg mnie nie, bo przekroczyła już w poprzednim okresie, chociaż przysługiwał przez pewien czas (przed zakończeniem url. wych.)
Piksel

Napisano: 17 kwie 2015, 9:22

jeżeli w okresie zasiłkowym 2013/2014 pobierala zasilek rodzinny na dziecko mieszczac sie w kryteium dochodowym a teraz przekracza o kwotę nizsza niz 77 zl to mozemy placic
gosiula.

Napisano: 17 kwie 2015, 10:17

Pobierała od listopada 2013 do lipca 2014. Od sierpnia 2014 uchylone pr. do zr ze wzgl. na przekroczenie dochodu o więcej niż najniższy zas. Wg mnie to inna sytuacja niż np. ktoś by miał we wrz. i paźdz. tylko mieszcząc się w normalnym kryterium a w nast. okresie przekroczyłoby o mniej niż najniższy zas.
Piksel

Napisano: 17 kwie 2015, 10:24

to jak w poprzednim okresie była uprawniona to teraz możesz przyznać
gosiula.

Napisano: 18 kwie 2015, 11:12

u mnie SKO badało tylko moment przyznania ZR, jeśli rodzina korzystała z warunku to w następnym już nie może, jeśli nie korzystała to teraz przyznajemy, niezależnie od zmiany sytuacji dochodowej w trakcie okresu zasiłkowego po utracie czy uzysku, ale decyzja należy do ciebie :D
~patrycja

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x