wiem, że mam to źle, ale kobieta spłaciła należnośc główna a nie wpłaca odsetek (wiem, powinno być proporcjonalnie).. ale jak moge teraz te odsetki wyegzekwowac? tytuł wykonawczy?
rozlicz to co wpłaciła na NG i odsetki i wyślij upomnienie
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
po pierwsze: ty i księgowość to jedna firma - dogadacie się
po drugie: moja księgowa nawet nie chce słyszeć, że ktoś wpłacił tylko NG , każda wpłata jest rozliczana na NG + odsetki .. twoja pewnie tez tak robi bo to wymóg taki jest księgowy
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ja zrobiłam tytuł wykonawczy w należność główną wpisałam kwotę odsetek a w odsetkach napisałam odsetek nie pobiera się i skarbówka ściągńęłą bo nie ma innego wyjścia tak mi poradzili w skarbówce
kurcze, tez mam zle, jak ktos splacal nienaleznie pobrane jak chcial - tzn. po 50 zł kwote 200 to sciagalam z naleznosci glownej, doliczalam odsetki i na ostatniej wplacie dodawalam wszystkie odsetki, moja ksiegowa sie z tym zgadzala i bylo ok ale teraz bede robic proporcjonalnie :/ lipaa