odsetki - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 17 kwie 2015, 10:26

wiem, że mam to źle, ale kobieta spłaciła należnośc główna a nie wpłaca odsetek (wiem, powinno być proporcjonalnie).. ale jak moge teraz te odsetki wyegzekwowac? tytuł wykonawczy?
qwertyy

Napisano: 17 kwie 2015, 11:26

rozlicz to co wpłaciła na NG i odsetki i wyślij upomnienie
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 17 kwie 2015, 11:42

już za późno, bo do księgowości dałam to rozliczenie... polegne kiedys z tymi nienaleznie pobranymi swiadczeniami :(
qwertyy

Napisano: 17 kwie 2015, 11:45

po pierwsze: ty i księgowość to jedna firma - dogadacie się
po drugie: moja księgowa nawet nie chce słyszeć, że ktoś wpłacił tylko NG , każda wpłata jest rozliczana na NG + odsetki .. twoja pewnie tez tak robi bo to wymóg taki jest księgowy :)
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 17 kwie 2015, 11:47

no właśnie, a moja księgowość robi tak jak ja dam... ale wiem że powinno być proporcjonalnie... dużo mam takich baboli
gosiula.

Napisano: 17 kwie 2015, 12:46

ja zrobiłam tytuł wykonawczy w należność główną wpisałam kwotę odsetek a w odsetkach napisałam odsetek nie pobiera się i skarbówka ściągńęłą bo nie ma innego wyjścia tak mi poradzili w skarbówce
Dorkis

Napisano: 17 kwie 2015, 12:49

nasza to by nas chyba poprzętrącała jakbyśmy rozliczyły należność tylko na ng
anetag
VIP
Od: 23 kwie 2014, 8:12
Zajmuję się:

Napisano: 17 kwie 2015, 12:50

kurcze, tez mam zle, jak ktos splacal nienaleznie pobrane jak chcial - tzn. po 50 zł kwote 200 to sciagalam z naleznosci glownej, doliczalam odsetki i na ostatniej wplacie dodawalam wszystkie odsetki, moja ksiegowa sie z tym zgadzala i bylo ok ale teraz bede robic proporcjonalnie :/ lipaa
aniiaaa

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x