A tak z innej strony. Jak przyjdzie rodzic i złoży wniosek na ZR na dziecko lat 19, które chodzi np. do placówki o nazwie "szkoła przetrwania" (abstrahując od tego czy taka istnieje czy nie), to chyba oczywiste jest dla wszystkich, że w celu analizy czy jest to "szkoła" sięgnie się po przepisy zawarte w ustawie o systemie oświaty.
To czemu nie jest oczywiste, że w celu zdefiniowania osoby bezrobotnej, sięga się do przepisów ustawy o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy.
Czy należy doliczyć do dochodu rodziny staż współfinansowany
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: SR
- Kontakt:
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
Re: Czy należy doliczyć do dochodu rodziny staż współfinanso
ja też miałam trochę zawirowań z tymi stażami, bo w mojej gminie spora grupa osób brała udział w projekcie w ramach którego odbywali kursy zawodowe a następnie staż przez 4 miesiące. W czasie stażu byli wyrejestrowani z Urzędu Pracy, staż nie był opodatkowany ani nie były odprowadzane składki - finansowany z EFS.
Prawnik powiedział że nie powinnam robić uzysku, na szkoleniu Mazurkiewicz powiedział to samo więc nie robiłam ale wątpliwości mam do tej pory.
Prawnik powiedział że nie powinnam robić uzysku, na szkoleniu Mazurkiewicz powiedział to samo więc nie robiłam ale wątpliwości mam do tej pory.
- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Czy należy doliczyć do dochodu rodziny staż współfinanso
"To czemu nie jest oczywiste, że w celu zdefiniowania osoby bezrobotnej, sięga się do przepisów ustawy o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy".
bo ministerstwu chodziło o co innego zapisując to w ustawie i teraz kombinują.
Przecież już od lat jakość prawa tworzonego przez wybrańców narodu jest kiepska. Oni nawet ustawy o "polskich obozach śmierci" nie potrafią prawidłowo napisać.
bo ministerstwu chodziło o co innego zapisując to w ustawie i teraz kombinują.
Przecież już od lat jakość prawa tworzonego przez wybrańców narodu jest kiepska. Oni nawet ustawy o "polskich obozach śmierci" nie potrafią prawidłowo napisać.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
Oprócz Czy należy doliczyć do dochodu rodziny staż współfinansowany - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
decyzja uchylająca - wzór decyzji
Alimenty - ugoda sądowa, czy wyrównać
dziecko w rodzinie zastępczej
Niemcy, Polska, Niemcy... - i tak co 3 mce
dodatek do wychowawczego - orzeczenie
wniosek o udostępnienie danych z policji
Decyzja wojewody, koordynacja.
Decyzja na męża, mąż nie daje pieniędzy na dzieci
Członek rodziny konczy 25 lat do kiedy w składzie
Czy robił juz ktoś Np w związku z podjeciem zatrudnienia u t
jak sprawdzacie czy ktos nie powrocil do pracy po utracie?
Czy wywiad środowiskowy do rozłożenia na raty
nowy wniosek czy zmiana sytuacji życiowej
ojciec uznał dziecko jak postąpić ?
zawieszona działalność w Wielkiej Brytanii
Nienależnie pobrane świadczenie i zmiana miejsca zamieszkani