Kobieta była zatrudniona do 30.04.2018r. na podstawie umowy zlecenia. Od 11.05.2018r. została zatrudniona przez tego samego pracodawcę na podstawie umowy o pracę. Nazwa zakładu pracy jest prawie taka sama, pracodawca jest ten sam - tylko wcześniej pracodawca występował w spółce a teraz założył własną działalność. Czy należy doliczyć dochód uzyskany z nowego zakładu pracy?
Mieliśmy podobną sytuację i Pani napisała że pracuje dalej w tym samym miejscu, na tym samym stanowisku i u tej samej osoby. Jedynej zmianie uległa ........
Ten pracodawca ma obecnie inny NIP niż wtedy gdy należał do spółki. W KRS nie można go znaleźć, a w CEIDG jest informacja, że rozpoczął prowadzenie działalność gospodarczą od 21.03.2018r.
Czyli są dwie różne firmy. A jeszcze ustal czy pracownicy spółki dostali świadectwa pracy i podpisywali w nowej firmie umowy czy może ta nowa firma przejęła pracowników i wszystkie zobowiązania pracownicze.
ja miałam odwrotną sytuację, z CEiDG przeszedł w spółkę i w CEidg miałam ifno,ze nastapiło przekształcenie w społkę. spółka wystawiła zaswiadczenie, ze pracownica jest zatrudniona od czas jeszcze działalnosci indywidualnej. NIPy były róże, ale to była ciagłość zatrudnienia.
Człowiek nie jest taki, co by sobie nie poradził:)