Czy należy mi się jakaś pomoc?
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Czy należy mi się jakaś pomoc?
Witam.
Mam 21 lat i pracuję na umowę o pracę na pełen etat, gdzie zarabiam najniższą krajową 1387,50 zł brutto, wynajmuję mieszkanie, za które płacę miesięcznie 500 zł, plus opłaty za wodę, prąd, telewizję i gaz gdzie mam ogrzewanie gazowe w domu.
Srednio opłaty za media wynoszą mnie 250-350 zł i płacę też dodatkowo komórkę itp, gdzie to kwota rzędu 100-150 zł.
Pytanie brzmi następująco czy mogę skorzystać z jakiejś pomocy z mopsu? Czy cokolwiek będzie mi się należało?
Mam 21 lat i pracuję na umowę o pracę na pełen etat, gdzie zarabiam najniższą krajową 1387,50 zł brutto, wynajmuję mieszkanie, za które płacę miesięcznie 500 zł, plus opłaty za wodę, prąd, telewizję i gaz gdzie mam ogrzewanie gazowe w domu.
Srednio opłaty za media wynoszą mnie 250-350 zł i płacę też dodatkowo komórkę itp, gdzie to kwota rzędu 100-150 zł.
Pytanie brzmi następująco czy mogę skorzystać z jakiejś pomocy z mopsu? Czy cokolwiek będzie mi się należało?
Re: Czy należy mi się jakaś pomoc?
pomoc społeczna - świadczenia pieniężne przysługują jeżeli dochód osoby samotnie gospodarującej nie przekracza 634 zł
najniższa krajowa brutto do 31.12.2015 - 1750 zł, a od 01.01.2016 - 1850 zł
możesz spróbować starać się o dodatek mieszkaniowy
najniższa krajowa brutto do 31.12.2015 - 1750 zł, a od 01.01.2016 - 1850 zł
możesz spróbować starać się o dodatek mieszkaniowy
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
A jak ma się sprawa do dodatku, co jest potrzebne ?
o dodatek mieszkaniowy chyba występuje właściciel mieszkania a nie wynajmujący
Po pierwsze najniższa krajowa to nie 1385,50 brutto a 1850 zł
Taka osoba młoda a już myśli o zasiłku.
Dodatek mieszkaniowy przysługuje tylko właścicielowi a nie osobie wynajmującej lokal.
Taka osoba młoda a już myśli o zasiłku.
Dodatek mieszkaniowy przysługuje tylko właścicielowi a nie osobie wynajmującej lokal.
Jeżeli jest umowa najmu i właściciel mieszkania potwierdzi wniosek o dodatek - można ubiegać się o dodatek mieszkaniowy.
jak słyszę albo czytam co mi się "należy" mam ochotę odpowiedzieć należy się godny pochówek co by cię psy po polu nie włóczyły. Człowieku masz 21 lat i już pytasz co ci się "należy" a co ja mam powiedzieć jak mam mało co 60 i 36 lat pracy???????????????
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Za komórkę 100-150zł ????????????????????
Na audiotele?
Czy na co?
Racjonalne gospodarowanie budżetem domowym. Zawsze można znaleźć tańszą stancję.
Na audiotele?
Czy na co?
Racjonalne gospodarowanie budżetem domowym. Zawsze można znaleźć tańszą stancję.
jeśli masz umowę o wynajm mieszkania i wynajmujący legalnie wynajmuje mieszkanie owszem idziesz z umową i zaświadczeniem o dochodach do urzędu poza tym nic Ci nie należy
a czuję że tak nie jest skoro wynajmujesz za 500 zł
rachunek 100 -150 zł za telefon jest naprawdę spory ja tyle płacę za abonament na 3 telefony komórkowy mój , męża i syna ogranicz wydatki związane z telefonem i już bedzie wiecej pieniążków
rachunek 100 -150 zł za telefon jest naprawdę spory ja tyle płacę za abonament na 3 telefony komórkowy mój , męża i syna ogranicz wydatki związane z telefonem i już bedzie wiecej pieniążków
Oprócz Czy należy mi się jakaś pomoc? - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
Ankieta na temat ogrzewalni i noclegowni dla osób bezdomnych
Pytanie o 500zl na drugie dziecko
wniosek o alimenty od dzieci na rzecz rodzica
zasiłek stały - wypłacona zła kwota
jaki dochód na osobę
sprawozdanie przemoc
rodzina 500+
wyrównanie zasiłku rodzinnego wlicza sie do dochodu
zasiłek stały a zasiłek pielęgnacyjny
zasiłek stały a bezrobocie
Pomoc dla cudzoziemca
sprawozdanie do sądu
zmniejszenie wysokości zasiłku - czy można?
zasiłek stały a zmiana liczby osób w rodzinie
opinia dla Lokalówki
schronisko