~Tomasz przeczytałeś art ustawy, który podałem? Śmiem twierdzić że nie. Jeśli zaś czytałeś i nic z tego nie zrozumiałeś, to instrukcje odnośnie sposobu postępowania zamieściłem w poprzednim poście i radzę pomyśleć nad przekwalifikowaniem się do pracy nie wymagającej rozumienia czytanego tekstu.
Wybacz mi ale bardziej łopatologicznie już nie umiem odpowiedzieć, bo widzę że nie zadałeś sobie w ogóle trudu aby przeczytać podany artykuł ustawy i ewentualnie dalsze artykuły - jeśli chciałbyś poszerzyć swoją wiedzę w usamodzielnianiu wychowanków innych niż z rodzin zastępczych i domów dziecka.
Trudno jest też odpowiedzieć na pytanie, którego nie zadałeś. No chyba, że ~kaja, ~Karolina i ~Tomasz to jedna osoba - i kończyli tą samą szkołę, to co innego ............
Odpowiadając na twoje pytanie; ustawa o pieczy dotyczy tylko i wyłącznie dzieci oraz usamodzielniania pełnoletnich wychowanków kierowanych do rodzin zastępczych i domów dziecka (pozostałe tematy wymienione w ustawie pomijam jako zbyt skomplikowane do ogarnięcia). Reszta usamodzielnień z innych placówek była i jest w ustawie o pomocy społecznej od wielu już lat. I nadal polecam jej lekturę...