Czy należy się pomoc na kontynuowanie nauki po MOW?W ustwie o pieczy MOW nie jest wymieniony...?! - Stare tematy

Strona 2 z 2    [ Posty: 18 ]

Napisano: 05 cze 2012, 2:02

~Tomasz przeczytałeś art ustawy, który podałem? Śmiem twierdzić że nie. Jeśli zaś czytałeś i nic z tego nie zrozumiałeś, to instrukcje odnośnie sposobu postępowania zamieściłem w poprzednim poście i radzę pomyśleć nad przekwalifikowaniem się do pracy nie wymagającej rozumienia czytanego tekstu.
Wybacz mi ale bardziej łopatologicznie już nie umiem odpowiedzieć, bo widzę że nie zadałeś sobie w ogóle trudu aby przeczytać podany artykuł ustawy i ewentualnie dalsze artykuły - jeśli chciałbyś poszerzyć swoją wiedzę w usamodzielnianiu wychowanków innych niż z rodzin zastępczych i domów dziecka.
Trudno jest też odpowiedzieć na pytanie, którego nie zadałeś. No chyba, że ~kaja, ~Karolina i ~Tomasz to jedna osoba - i kończyli tą samą szkołę, to co innego ............
Odpowiadając na twoje pytanie; ustawa o pieczy dotyczy tylko i wyłącznie dzieci oraz usamodzielniania pełnoletnich wychowanków kierowanych do rodzin zastępczych i domów dziecka (pozostałe tematy wymienione w ustawie pomijam jako zbyt skomplikowane do ogarnięcia). Reszta usamodzielnień z innych placówek była i jest w ustawie o pomocy społecznej od wielu już lat. I nadal polecam jej lekturę...
~Grzegorz

Napisano: 05 cze 2012, 9:12

a ja proponuję Grzegorzowi zmianę zatrudnienia....chamstwo opanowane do perfekcji ... Tylko czy o to chodzi we wzajemnym wymienianiu doświadczeń i wątpliwości na forum ... Gratuluję podejścia!!!!
~kaja

Napisano: 05 cze 2012, 10:45

~kaja Trudno nie być chamem, skoro człowiek pisze co i jak gdzie znaleźć wyjaśnienia, szuka po przepisach rozwiązań, podpowiada jak to zrobić a tu Ci piszą: \"Ja nie do końca jestem przekonana, że wychowankowie, którzy opuścili MOW po 01.01.12r mogą skorzystać z ustawy o pomocy społecznej. Wydaje mi się, że dla nich przewidziana jest ustawa o pieczy \". Poznajesz? Odpowiedz tu wszystkim szczerze: czy zanim to napisałaś, przeczytałaś przepisy podpowiedziane we wcześniejszych niż Twój postach: ~grazki, ~elki, ~morze6 ?
Przeczytasz ze dwie czy trzy takie odpowiedzi jak Twoja czy ~Karoliny lub ~Tomasza i myślisz, że będzie Ci się chciało pomagać komuś, jak ten ktoś sobie nawet nie zadał trudu przeczytania jednego art. z ustawy (nie wspominając już o poszukaniu w internecie), tylko czeka na gotowe lub też co gorsze z założenia jest pieniaczem, który wszystko będzie negował co mu inni podpowiedzą.
~Grzegorz

Napisano: 05 cze 2012, 11:24

i znowu mnie obrażasz, a co gorsza szukasz usprawiedliwienia dla siebie....dla klientów też taki jesteś??
przeczytałam dokładnie każdy post, sprawdziłam wskazane artykuły i napisałam swoje wątpliwości, ale co tam. Nie chodzi ci przecież o myślenie i dyskutowanie na poziomie merytorycznym. Bo czy chcesz czy nie chcesz nie ma jasnej delegacji, że tych wychowanków po 1.1.12 których nie ma w pieczy to idą z ustawy o pomocy społecznej.... a nie chodzi przecież o tępe słuchanie innych i przyjmowanie gotowych rozwiązań ale o myślenie i argumentowanie ....
~kaja

Napisano: 05 cze 2012, 16:36

jak nie masz delegacji??? dla dzieci w rodzinach zast i w placówkach powstała ustawa o pieczy dla pozostałych jest ustawa o pomocy społecznej nigdzie nie napisano, że art. 88 uops traci moc czego tu jeszcze chcieć więcej???
~grażka

Napisano: 05 cze 2012, 16:43

bezsensowna dyskusja, tak jak pisze Grzegorz i grażka MOW jest dalej na ustwie o pomocy społ. czego tu się radzić? wystarczy przeczytać ustawę i wszystko jasne! forum powinno pomagac w jakichś zawiłych, trudnych sprawach, a nie w tym co można wprost z ustawy wyczytać... jesli ktoś tak twierdzi to znaczy, ze jest niemiły??!!
~elka

Napisano: 08 cze 2012, 18:20

a gdzie jest napisane że dla dzieci w rodzinach zast i w placówkach powstała ustawa o pieczy dla pozostałych jest ustawa o pomocy społecznej??
~Tomasz

Napisano: 09 cze 2012, 16:28

Ludzie ręce opadają! Powodzenia dla pracodawców majacych takich błyskotliwych pracowników
~Ania

Strona 2 z 2    [ Posty: 18 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x