zmiana decyzji - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 05 cze 2012, 11:33

Jestem nowa w tej tematyce. Dziewczyna uzyskała pełnoletność w rodzinie zastępczej spokrewnionej w której do chwili obecnej przebywa. Wydaliśmy decyzje w której pomniejszyliśmy wypłatę świadczenia o 50% alimentów. Poprosiliśmy stronę o złożenie oświadczenia w którym wyraża zgodę na zmianę decyzji. Robimy uchylenie czy zmianę? I czy należy teraz tej dziewczynie wydać decyzję o odpłatności. Z góry dziękuję za pomoc:)
~pinokio

Napisano: 08 cze 2012, 11:30

Ja bym zmieniła decyzję. Ja nie ustalam odpłatności bo w naszej opinii nie dotyczy to wychowanków rodzin ale z tego co wiem sporo pcpr-ów tą odpłatność ustala.
~grazka

Napisano: 08 cze 2012, 13:59

my ustalamy odpłatność. Nie wiem czy dobrze zrozumiała, rodzina w której dziewczyna przebywa ma dochód w postaci alimentów, i teraz uzyskała pełnoletność..... w takim przxypadku to ja poprostu wydawałam nmową dec. bo poprzednią miała do osiągniećia pełnoletności, nie pomniejszałam o 50% dochodu zgodnie z art. 82 ust. 1, 2 ustawy o wspieraniu rodziny i systemie pieczy zastęczej. Następnie wystąpiliśmy z ustaleniem odpłatności o 50% dochodu wychowanki.
pozdrawiam
~kir

Napisano: 11 cze 2012, 11:20

też tak robię w czerwcu, wydaję dec. zmieniającą niepomniejszajac o 50% dochodu za to po dacie ukonczenia 18 roku zycia wychowanki ustalę odpłatność.
~anka

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x