Witam, mam taki dylemat, czy klientka która otrzymuje dodatek mieszkaniowy do końca maja, a jednocześnie w maju składa już kolejny wniosek o dodatek mieszkaniowy, to czy to wlicza się jej do dochodu?
Czy powinnam jej doliczyć do dochodu kwotę otrzymanych dodatków za ubiegłe 3-miesiące?
czy nie wiem, np. umniejszyć jej wydatki np. z czynszu i ogrzewania o wysokość otrzymanego dodatku?
Pomóżcie
Czy poprzednio przyznany dodatek wlicza się do dochodu do kolejnego wniosku o dodatek
-
- Praktykant
- Zajmuję się: dodatki mieszkaniowe
- Kontakt:
-
- Referent
- Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe i energetyczne, dodatek osłonowy, węglowy itp.
- Kontakt:
Re: Czy poprzednio przyznany dodatek wlicza się do dochodu do kolejnego wniosku o dodatek
nie wliczamy do dochodu dodatków mieszkaniowycha.nowa pisze: 28 kwie 2023, 12:03 Witam, mam taki dylemat, czy klientka która otrzymuje dodatek mieszkaniowy do końca maja, a jednocześnie w maju składa już kolejny wniosek o dodatek mieszkaniowy, to czy to wlicza się jej do dochodu?
Czy powinnam jej doliczyć do dochodu kwotę otrzymanych dodatków za ubiegłe 3-miesiące?
czy nie wiem, np. umniejszyć jej wydatki np. z czynszu i ogrzewania o wysokość otrzymanego dodatku?
Pomóżcie
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW/DM/ZR
- Kontakt:
Re: Czy poprzednio przyznany dodatek wlicza się do dochodu do kolejnego wniosku o dodatek
nie, nie wliczasz do dochodu DM ani nie pomniejszasz o niego wydatków
Oprócz Czy poprzednio przyznany dodatek wlicza się do dochodu do kolejnego wniosku o dodatek - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
problem ...
Opłaty stałe - liczymy czy nie??
Tytuł prawny (osoba niepełnoletnia)
Dodatek z mocą wsteczną?
wydatki za miesiąc
Wezwanie o uzupełnienie - podpowiedzcie
wyliczenie dodatku mieszkaniowego
mamy podstawe prawną żeby samodzielnie wystąpić do ZUS
Podgrzanie wody
świadczenie socjalne - DM
przestała płacić
13 pensja