Czy poprzednio przyznany dodatek wlicza się do dochodu do kolejnego wniosku o dodatek

Wybrane tematy:
Deputat węglowy zaświadczenie o dochodach Emerytura w marcu Potrącenie nadpłaty świadczenia uzupełniającego proszę sprawdzcie Śmierć zarządcy co dalej?
ODPOWIEDZ
a.nowa
Praktykant
Zajmuję się: dodatki mieszkaniowe
Kontakt:

Czy poprzednio przyznany dodatek wlicza się do dochodu do kolejnego wniosku o dodatek

Post autor: a.nowa »

Witam, mam taki dylemat, czy klientka która otrzymuje dodatek mieszkaniowy do końca maja, a jednocześnie w maju składa już kolejny wniosek o dodatek mieszkaniowy, to czy to wlicza się jej do dochodu?
Czy powinnam jej doliczyć do dochodu kwotę otrzymanych dodatków za ubiegłe 3-miesiące?
czy nie wiem, np. umniejszyć jej wydatki np. z czynszu i ogrzewania o wysokość otrzymanego dodatku?
Pomóżcie
lusia&lusia
Referent
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe i energetyczne, dodatek osłonowy, węglowy itp.
Kontakt:

Re: Czy poprzednio przyznany dodatek wlicza się do dochodu do kolejnego wniosku o dodatek

Post autor: lusia&lusia »

a.nowa pisze: 28 kwie 2023, 12:03 Witam, mam taki dylemat, czy klientka która otrzymuje dodatek mieszkaniowy do końca maja, a jednocześnie w maju składa już kolejny wniosek o dodatek mieszkaniowy, to czy to wlicza się jej do dochodu?
Czy powinnam jej doliczyć do dochodu kwotę otrzymanych dodatków za ubiegłe 3-miesiące?
czy nie wiem, np. umniejszyć jej wydatki np. z czynszu i ogrzewania o wysokość otrzymanego dodatku?
Pomóżcie
nie wliczamy do dochodu dodatków mieszkaniowych
Rudzia
Stażysta
Zajmuję się: ŚW/DM/ZR
Kontakt:

Re: Czy poprzednio przyznany dodatek wlicza się do dochodu do kolejnego wniosku o dodatek

Post autor: Rudzia »

nie, nie wliczasz do dochodu DM ani nie pomniejszasz o niego wydatków
ODPOWIEDZ