Czy przyznać KDR - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 03 sie 2021, 10:15

Witam
Pani złożyła wniosek na KDR. Sytuacja wygląda następująco: 4 dzieci, w tym jedno wspólne. Żona ma jedno z pierwszego małżeństwa, mąż ma 2 dzieci z pierwszego małżeństwa ale te dzieci mieszkają z ich matką w innej miejscowości ale w tej samej gminie. W sumie z małżeństwem mieszka tylko córka pani i drugie wspólne dziecko. Czy mogę przyznać KDR?
1qaz
Stażysta
Od: 20 mar 2020, 14:43
Zajmuję się: FA, ŚW

Napisano: 03 sie 2021, 10:51

Jak najbardziej przyznać zarówno rodzicom jak i dzieciom, o ile spełniają warunki ustawy. W o świadczeniach o władzy rodzicielskiej rodzice wykazują tylko swoje dzieci.
Karola91
Stażysta
Od: 22 cze 2021, 12:29
Zajmuję się: PS/KDR

Napisano: 03 sie 2021, 13:54

Ja teraz miałam taką sytuację Pani przyszła się dopytać:
ma własnych 3 dzieci z tym że dwoje starszych jest u ojca w innej Gminie a nowo narodzone z Nią Wynajmuje mieszkanie u mnie w Mieście ( nie ma rozwodu).
Teraz składa u mnie wniosek że chce kartę dla siebie i małego dziecka a przy dwójce starszych nie wnosi o karty.
I teraz w tamtej Gminie che ona pojechać i złożyć dla synów żeby też mieli kart bo się uczą 17lat,20lat.
A czy ja muszę coś jeszcze wołać od niej?
mika2020
Stażysta
Od: 20 lip 2020, 9:17
Zajmuję się: KDR/ST

Napisano: 03 sie 2021, 14:07

mika2020 pisze:
03 sie 2021, 13:54
ma własnych 3 dzieci z tym że dwoje starszych jest u ojca w innej Gminie a nowo narodzone z Nią Wynajmuje mieszkanie u mnie w Mieście ( nie ma rozwodu).
Teraz składa u mnie wniosek że chce kartę dla siebie i małego dziecka a przy dwójce starszych nie wnosi o karty.
I teraz w tamtej Gminie che ona pojechać i złożyć dla synów żeby też mieli kart bo się uczą 17lat,20lat.
Zawsze może ona na tym wniosku zawnioskować na te dzieci a Ty ten wniosek prześlesz wg właściwości do Gminy gdzie te dzieci są.
Potrzebujesz jeszcze od niej oświadczenia o władzy rodzicielskiej.
Karola91
Stażysta
Od: 22 cze 2021, 12:29
Zajmuję się: PS/KDR

Napisano: 03 sie 2021, 14:27

Karola91 pisze:
03 sie 2021, 14:07
mika2020 pisze:
03 sie 2021, 13:54
Zawsze może ona na tym wniosku zawnioskować na te dzieci a Ty ten wniosek prześlesz wg właściwości do Gminy gdzie te dzieci są.
Potrzebujesz jeszcze od niej oświadczenia o władzy rodzicielskiej.
Tak dałam już jej oświadczenie o władzy rodzicielskiej.
mika2020
Stażysta
Od: 20 lip 2020, 9:17
Zajmuję się: KDR/ST

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x