Przeprowadzka do innej gminy - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 06 sie 2021, 13:44

Bardzo proszę Was o pomoc. Nie miałam jeszcze żadnego szkolenia z KDR i jedyne co wiem, to jak wprowadzić wniosek.
Dziewczyna, która kiedyś mieszkała w naszej gminie poskładała wszystkie wnioski w naszym OPS, łącznie właśnie z KDR. Wszystko zostało jej przyznane. Po czasie wypłynęło, że dziewczyna i jej rodzina mieszkają od długiego czasu w innej gminie. Wszystkie zasiłki zostały uchylone. Ja jednak nie wiem jak postąpić z KDR. Mam unieważnić czy anulować? Jeśli tak, to jaki podaję powód?
Doczytałam tu również, że trzeba wydać decyzję po anulowaniu bądź unieważnieniu karty - prawda?
Nie posiadam aktualnego adresu tej pani i nie wiem, gdzie miałabym ją wysłać.

Będę wdzięczna za wskazówki.
Martyna L.
Praktykant
Od: 22 kwie 2020, 13:07
Zajmuję się: FA

Napisano: 06 sie 2021, 15:01

Martyna L. pisze:
06 sie 2021, 13:44
Bardzo proszę Was o pomoc. Nie miałam jeszcze żadnego szkolenia z KDR i jedyne co wiem, to jak wprowadzić wniosek.
Dziewczyna, która kiedyś mieszkała w naszej gminie poskładała wszystkie wnioski w naszym OPS, łącznie właśnie z KDR. Wszystko zostało jej przyznane. Po czasie wypłynęło, że dziewczyna i jej rodzina mieszkają od długiego czasu w innej gminie. Wszystkie zasiłki zostały uchylone. Ja jednak nie wiem jak postąpić z KDR. Mam unieważnić czy anulować? Jeśli tak, to jaki podaję powód?
Doczytałam tu również, że trzeba wydać decyzję po anulowaniu bądź unieważnieniu karty - prawda?
Nie posiadam aktualnego adresu tej pani i nie wiem, gdzie miałabym ją wysłać.

Będę wdzięczna za wskazówki.
Witam,
Tez miałam podobną sytuację na forum piszą,że ona sama powinna przyjść i zgłosić że już w twojej gminie nie mieszka wtedy powinnaś anulować a w nowej powinna złożyć!
W moim przypadku wyszło tak że pani od trzech lat mieszka w mojej gminie i jak dziecko zgubiło kartę i przyszła wyrobić duplikat to wtedy złożyła nowy wniosek jako nowa rodzina a stare anulowały się z automatu gdy nowe zatwierdziłam
Więc tak to bywa z klientami
mika2020
Stażysta
Od: 20 lip 2020, 9:17
Zajmuję się: KDR/ST

Napisano: 10 sie 2021, 9:20

Problem z tą panią jest taki, że ona nie ma zamiaru tego załatwić pokojowo. Nawet telefonu już nie odbiera, raczej zablokowała numer ośrodka. Zastanawiam się, czy mam po prostu anulować te karty? Nie chcę narobić bałaganu.
Martyna L.
Praktykant
Od: 22 kwie 2020, 13:07
Zajmuję się: FA

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x