czy przyznajecie śp - Świadczenia rodzinne

Strona 3 z 4    [ Posty: 32 ]

Napisano: 30 cze 2020, 11:57

Mobia pisze:
30 cze 2020, 11:18
Ja ŚP na osobę dorosłą przyznałam w zasadzie niedługo po ukazaniu się wyroku.
I wszystko było super. Po pół roku miałam kontrolę. Tylko ja wiem jaki kipisz mi zrobili. Tylko ja wiem ile stresu to wszystko mnie kosztowało. I tłumaczyłam dokładnie to samo co pan.
Nie było z nimi dyskusji, w ustawie nie zmienione koniec kropka. Zgodnie z ich zaleceniami decyzja poszła do sko o uznanie nieważności. Ku mojemu szczęściu SKO uznało że wszystko jest ok. Jak Panie z kontroli się o tym dowiedziały zwaliły nam wyższa instancję na głowę. Decyzja znów poszła do SKO. tym razem okazało się, że jednak niezgodna. Namówiłam kobietkę by odwołała się do sądu. Wygrała. Wszystko trwało 2 lata. Ile zdrowia mniej - trudno orzec. Dlatego więcej pomocy mniej oceniania, proszę.
Czy można poprosić o sygnaturę wyroku poczytam sobie w Bazie Orzeczeń.
Jakby na mnie trafiło to kontrola i organy zmieniające decyzję SKO (a może i samo SKO) miałyby prokuratora na karku.
-----------
Krzysztof :mrgreen:
Krzysztof
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 04 sty 2014, 2:06
Zajmuję się: Byłem opiekunem dorosłej osoby niepełnosprawnej

Napisano: 30 cze 2020, 12:02

Muszę ją odgrzebać. Jakby kierownik, dyrektor się też nie bał i był pewien swego, to może rzeczywiście poszłoby to dalej. Ale kierownictwo jest jakie jest, co zrobić :(
Mobia
Praktykant
Od: 05 lip 2019, 10:11
Zajmuję się: ŚR.ŚW,DS

Napisano: 28 lip 2020, 11:52

Krzysztof pisze:
30 cze 2020, 11:57
Mobia pisze:
30 cze 2020, 11:18
Ja ŚP na osobę dorosłą przyznałam w zasadzie niedługo po ukazaniu się wyroku.
I wszystko było super. Po pół roku miałam kontrolę. Tylko ja wiem jaki kipisz mi zrobili. Tylko ja wiem ile stresu to wszystko mnie kosztowało. I tłumaczyłam dokładnie to samo co pan.
Nie było z nimi dyskusji, w ustawie nie zmienione koniec kropka. Zgodnie z ich zaleceniami decyzja poszła do sko o uznanie nieważności. Ku mojemu szczęściu SKO uznało że wszystko jest ok. Jak Panie z kontroli się o tym dowiedziały zwaliły nam wyższa instancję na głowę. Decyzja znów poszła do SKO. tym razem okazało się, że jednak niezgodna. Namówiłam kobietkę by odwołała się do sądu. Wygrała. Wszystko trwało 2 lata. Ile zdrowia mniej - trudno orzec. Dlatego więcej pomocy mniej oceniania, proszę.
Czy można poprosić o sygnaturę wyroku poczytam sobie w Bazie Orzeczeń.
Jakby na mnie trafiło to kontrola i organy zmieniające decyzję SKO (a może i samo SKO) miałyby prokuratora na karku.
W końcu miałam chwilę czasu i znalazłam : Sygn. akt I SA/Wa 498/16
Pozdrawiam
Mobia
Praktykant
Od: 05 lip 2019, 10:11
Zajmuję się: ŚR.ŚW,DS

Napisano: 28 lip 2020, 12:17

Krzysztof bajdurzy z prokuraturą. On nie pracuje w ośrodku
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 28 lip 2020, 13:20

ja nie przyznaje i nie będę a moje sko póki co przyznaje
nawet osobom które pobierają szo i w decyzji piszą że strona ma zrezygnować z szo
jasiak
VIP
Od: 08 mar 2017, 13:29
Zajmuję się: Św/Fa/ŚR

Napisano: 28 lip 2020, 13:54

jasiak pisze:
28 lip 2020, 13:20
ja nie przyznaje i nie będę a moje sko póki co przyznaje
nawet osobom które pobierają szo i w decyzji piszą że strona ma zrezygnować z szo
Powiedz proszę, które SKO masz na myśli ?
Taka informacja zapewne przyda się opiekunom.
-----------
Krzysztof
Awatar użytkownika
Starszy referent

Napisano: 28 lip 2020, 13:57

Mobia pisze:Sygn. akt I SA/Wa 498/16
Dziękuję - skorzystałem
-----------
Krzysztof
Awatar użytkownika
Starszy referent

Napisano: 29 lip 2020, 9:48

Ewasjana pisze:
29 cze 2020, 13:53
sko w tej decyzji pisze, że jedyna przesłanką do odmowy jest szo - decyzja w realizacji. no dobra. ja mogę uchylić tę decyzję ale nie przyznam śp. czy dalej odbijać piłeczkę?zabiorę panu prawo do szo a śp nie dam ...
jeśli w tej sprawie masz już decyzję sko, w ktorej ci napisali,ze ponownie rozpatrując sprawe (po uchyleniu decyzji na szo) masz uwzględnić ich stanowisko co do niestosowania niekonstytucyjnego artykułu - i pozostałe przesłanki strona spełnia - to nie wygłupiaj sie :) i już nie odmawiaj :) ja przyznałam kilka świadczeń po takiej decyzji sko
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 25 wrz 2020, 21:02

kb pisze:
29 lip 2020, 9:48
Ewasjana pisze:
29 cze 2020, 13:53
sko w tej decyzji pisze, że jedyna przesłanką do odmowy jest szo - decyzja w realizacji. no dobra. ja mogę uchylić tę decyzję ale nie przyznam śp. czy dalej odbijać piłeczkę?zabiorę panu prawo do szo a śp nie dam ...
jeśli w tej sprawie masz już decyzję sko, w ktorej ci napisali,ze ponownie rozpatrując sprawe (po uchyleniu decyzji na szo) masz uwzględnić ich stanowisko co do niestosowania niekonstytucyjnego artykułu - i pozostałe przesłanki strona spełnia - to nie wygłupiaj sie :) i już nie odmawiaj :) ja przyznałam kilka świadczeń po takiej decyzji sko
Po ponownym rozpatrzeniu przyznawałaś? Mi właśnie sko wczoraj zwróciło do ponownego
magda9009
Stażysta
Od: 23 sty 2017, 8:45
Zajmuję się: ŚR/FA/500+/KDR

Napisano: 28 wrz 2020, 8:23

My cały czas dajemy odmowy.
Nasze SKO jak na razie wszystkim przyznaje samo, pewnie też do czasu.
*Ilona
Starszy referent
Od: 14 mar 2017, 8:47
Zajmuję się: ŚR, FA i ...

Strona 3 z 4    [ Posty: 32 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x