Czy się należą? - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 03 wrz 2009, 20:15

Witam
Mam pytanie i bardzo proszę o pomoc.Jeżeli dziecko jest urlopowane na wakacje do domu matki,czy matcena czas wakacji przysługują alimenty i zasiłek rodzinny? W czasie roku szkolnego te świadczenia przysłługiwały Placówce Opiekuńczo-Wychowawczej,a wakacje dziecko spędzało u matki.Jak to jest?
~Ewa

Napisano: 04 wrz 2009, 10:04

Bzdura. W czasie roku szkolnego placówka nie dostaje takich świadczeń na wychowanka.
~Iza

Napisano: 04 wrz 2009, 14:19

Witam
Mojej znajomej w mopsie powiedzieli,że zaliczka alimentacyjna i zasiłek rodzinny należą się przez rok szkolny Placówce Opiekuńczo-Wychowawczej.Nie otrzymuje ona wogóle tych świadczeń.Bardzo proszę o odpowiedz.
~Ewa

Napisano: 04 wrz 2009, 19:49

Od kiedy państwo utrzymując dziecko w placówce, płaci jeszcze np. zasiłek rodzin ny, czy alimenty? Kompletna bzdura! Twoja znajoma za dużo od państwa wymaga!!!
~aga

Napisano: 04 wrz 2009, 21:55

no i racja! wszystkie świadczenia są wstrzymane! jeśli dzieci ida na urlopowanie - matka może zwrócić się z prośbą o jednorazową pomoc do ops, ale nie koniecznie musi ją otrzymać. chce urlopować, to niech się stara! jeśli rodzic jest w porządku , to u nas \"jakoś \" mu pomagamy ;) choć to nie do końca jest ok. Mamy róznych rodziców, niestety więcej jest takich, którzy nie robią zupełnie nic, ale i są tacy, którym warto pomóc, bo wiemy, ze tę pomoc doceni
~Kama

Napisano: 05 wrz 2009, 3:00

Jak słyszę te roszczeniowe mamuśki i ich \"bidul musi\", \"od tego jesteście\", \"to wasz zas.... obowiązek\", \"pójdę gdzie trzeba i się dowiem, udowodnie wam\" i tym podobne bzdury to aż mnie trzepie!!!
~aga

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem