zamiana na dyżury - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 1 z 5    [ Posty: 41 ]

Napisano: 26 sie 2009, 19:32

Pomóżcie kochani! Czy istnieją przeszkody prawne w zamianie na dyżury /dom dziecka/ tzn. ja pracuje w poniedziałek i zamieniam się doraznie z koleżanką z czwartku /z ważnego powodu/.... Ja będe pracować w czwartek. Nie łamie to przepisów prawa pracy dotyczących odpoczynku dobowego....

Jak to wygląda u Was? Dyrektorzy robią z tym problemy?
~magda

Napisano: 26 sie 2009, 21:27

Ja nie mam żadnych problemów. Pod warunkiem że te zamiany są w granicach rozsądku i przyzwoitości no i byleby dyrektor o tym wiedział. Sądzę, że jedyną przeszkodą może być zła wola dyrektora.
~chudzik

Napisano: 26 sie 2009, 22:43

U nas jest identycznie jak napisała moja poprzedniczka.
~Gabrysia

Napisano: 26 sie 2009, 23:50

Raczej nie ma problemów i nie powinno ich być, inaczej byłyby urlopy na żądanie.
~.

Napisano: 27 sie 2009, 15:03

Rozumiem... I dla mnie nie powinno być problemów... Ale czy dyrektor mógłby robić nam na złość i zabraniać... Czy ma takie podstawy prawne czy to tylko kwestia dobrej woli?
Pytam Was bo nasz zaczyna....
~magda

Napisano: 27 sie 2009, 23:15

witam, kochani, u kogo w placówce są dzieci o 0 - 18 lat? a jeśli są, to jak u Was wygląda żywienie dzieci od 0-3 ? czy musi być kuchnia mleczna?????
będę wdzięczna za pomoc ;)
~Kama

Napisano: 27 sie 2009, 23:18

co do dyżurów, u nas jest podobnie i nie ma z tym problemów ;) jednak dyrektor nie musi wyrazić zgody na zamiany. Natomiast urlop na żądanie możesz wziąć tylko na 4 dni!
~Kama

Napisano: 27 sie 2009, 23:51

u nas bez problemu, tylko trzeba zgłosić.
~aga

Napisano: 29 sie 2009, 21:55

Wpisujcie się Kochani a pokaże to temu ignorantowi...
~magda

Napisano: 30 sie 2009, 6:02

weźcie po kolei urlopy na ządanie, jak odmówi zamiany a sam się przekona, że nie warto stawać okoniem!!!
~aga

Strona 1 z 5    [ Posty: 41 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x