Witam
Mam pytanie i bardzo proszę o pomoc.Jeżeli dziecko jest urlopowane na wakacje do domu matki,czy matcena czas wakacji przysługują alimenty i zasiłek rodzinny? W czasie roku szkolnego te świadczenia przysłługiwały Placówce Opiekuńczo-Wychowawczej,a wakacje dziecko spędzało u matki.Jak to jest?
Czy się należą?
Re: Czy się należą?
Bzdura. W czasie roku szkolnego placówka nie dostaje takich świadczeń na wychowanka.
Witam
Mojej znajomej w mopsie powiedzieli,że zaliczka alimentacyjna i zasiłek rodzinny należą się przez rok szkolny Placówce Opiekuńczo-Wychowawczej.Nie otrzymuje ona wogóle tych świadczeń.Bardzo proszę o odpowiedz.
Mojej znajomej w mopsie powiedzieli,że zaliczka alimentacyjna i zasiłek rodzinny należą się przez rok szkolny Placówce Opiekuńczo-Wychowawczej.Nie otrzymuje ona wogóle tych świadczeń.Bardzo proszę o odpowiedz.
Od kiedy państwo utrzymując dziecko w placówce, płaci jeszcze np. zasiłek rodzin ny, czy alimenty? Kompletna bzdura! Twoja znajoma za dużo od państwa wymaga!!!
no i racja! wszystkie świadczenia są wstrzymane! jeśli dzieci ida na urlopowanie - matka może zwrócić się z prośbą o jednorazową pomoc do ops, ale nie koniecznie musi ją otrzymać. chce urlopować, to niech się stara! jeśli rodzic jest w porządku , to u nas \"jakoś \" mu pomagamy
choć to nie do końca jest ok. Mamy róznych rodziców, niestety więcej jest takich, którzy nie robią zupełnie nic, ale i są tacy, którym warto pomóc, bo wiemy, ze tę pomoc doceni

Jak słyszę te roszczeniowe mamuśki i ich \"bidul musi\", \"od tego jesteście\", \"to wasz zas.... obowiązek\", \"pójdę gdzie trzeba i się dowiem, udowodnie wam\" i tym podobne bzdury to aż mnie trzepie!!!
Oprócz Czy się należą? - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
szkolenie 28 września 2009 Elbląg-ochrona danych osobowych w Jednostkach Pomocy Społecznej
szkolenie 28 września 2009 Elbląg-ochrona danych osobowych w Jednostkach Pomocy Społecznej
szkolenie 29 września 2009 Gdańsk-ochrona danych osobowych w Jednostkach Pomocy Społecznej
szkolenie 29 września 2009 Gdańsk-ochrona danych osobowych w Jednostkach Pomocy Społecznej
dokumenty do usamodzielnienia
szkolenie_r_zastępczych
Rozliczanie pozostałych godzin pracy
proszę o pomoc
Niesprawiedliwe różnice
Roczne Studium Terapii Rodzin
Roczne Studium Terapii Rodzin
kieszonkowe pomóżcie !!!!
praktykanci
żywienie dzieci od 0 do 3 lat
refleksja
zamiana na dyżury