zamiana na dyżury
zamiana na dyżury
Pomóżcie kochani! Czy istnieją przeszkody prawne w zamianie na dyżury /dom dziecka/ tzn. ja pracuje w poniedziałek i zamieniam się doraznie z koleżanką z czwartku /z ważnego powodu/.... Ja będe pracować w czwartek. Nie łamie to przepisów prawa pracy dotyczących odpoczynku dobowego....
Jak to wygląda u Was? Dyrektorzy robią z tym problemy?
Jak to wygląda u Was? Dyrektorzy robią z tym problemy?
Re: zamiana na dyżury
Ja nie mam żadnych problemów. Pod warunkiem że te zamiany są w granicach rozsądku i przyzwoitości no i byleby dyrektor o tym wiedział. Sądzę, że jedyną przeszkodą może być zła wola dyrektora.
Raczej nie ma problemów i nie powinno ich być, inaczej byłyby urlopy na żądanie.
Rozumiem... I dla mnie nie powinno być problemów... Ale czy dyrektor mógłby robić nam na złość i zabraniać... Czy ma takie podstawy prawne czy to tylko kwestia dobrej woli?
Pytam Was bo nasz zaczyna....
Pytam Was bo nasz zaczyna....
witam, kochani, u kogo w placówce są dzieci o 0 - 18 lat? a jeśli są, to jak u Was wygląda żywienie dzieci od 0-3 ? czy musi być kuchnia mleczna?????
będę wdzięczna za pomoc
będę wdzięczna za pomoc

co do dyżurów, u nas jest podobnie i nie ma z tym problemów
jednak dyrektor nie musi wyrazić zgody na zamiany. Natomiast urlop na żądanie możesz wziąć tylko na 4 dni!

weźcie po kolei urlopy na ządanie, jak odmówi zamiany a sam się przekona, że nie warto stawać okoniem!!!
Oprócz zamiana na dyżury - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
Czy się należą?
Niesprawiedliwe różnice
Roczne Studium Terapii Rodzin
Roczne Studium Terapii Rodzin
kieszonkowe pomóżcie !!!!
praktykanci
żywienie dzieci od 0 do 3 lat
refleksja
DYREKTOR BEZ KONKURSU
terapeuta edukacyjny w placówce
nocka do 10 rano
etat w małopolskim