Witam!
1. Czy należy się ZDO rolnikowi, który przekazał gospodarstwo rolne synowi a syn opłaca składki na jego ubezpieczenie ? Myślę, że tak
2. Czy należy się ZDO rolnikowi ( Jeżeli oczywiście napisze oświadczenie o zaprzestaniu pracy w gospodarstwie rolnym) na brata ( rodzice nie żyją ) , jeżeli jego żona pobiera ŚP na dziecko? Myślę, że tak
3. Czy będziecie weryfikować oświadczenia o zaprzestaniu od rolników? Myślę, że nie .
czy się należy
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: czy się należy
jak dla mnie wszystko sie zgada 

[
2. Czy należy się ZDO rolnikowi ( Jeżeli oczywiście napisze oświadczenie o zaprzestaniu pracy w gospodarstwie rolnym) na brata ( rodzice nie żyją ) , jeżeli jego żona pobiera ŚP na dziecko? Myślę, że tak
A kto będzie pracował w gospodarstwie rolnym ? Niepełnosprawny brat ?
A kto będzie pracował w gospodarstwie rolnym ? Niepełnosprawny brat ?

odpowiedź brzmi nie warunki do przyznania śp. w brzmieniu z 31.12.2012r. to m.in.: że śp nie przysługuje osoba w rodzinie (żona) ma ustalone prawo do dodatku do zasiłku rodzinnego, o którym mowa w art. 10, albo do świadczenia pielęgnacyjnego na tę lub inną osobę w rodzinie (na dziecko) lub poza rodzinąKasia84 pisze:2. Czy należy się ZDO rolnikowi ( Jeżeli oczywiście napisze oświadczenie o zaprzestaniu pracy w gospodarstwie rolnym) na brata ( rodzice nie żyją ) , jeżeli jego żona pobiera ŚP na dziecko?
Oprócz czy się należy - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
zaświadczenie o zarobkach
szkolenia Torun/Bydgoszcz
zaprzestanie gospodarstwa rolnego
ZDO
wniosek na ZDO
ZDO-> do Elmera trudne, POMÓŻ..
POMOCY ZDO
dodatkowe zapotrzebowanie
do Elmera
ZDO ważne
Druczki