czy się należy KDR?

Wybrane tematy:
Opowiedz o swych traumatycznych przeżyciach z SI KDR Duplikat, krok po kroku Małżeństwo bez wspólnych dzieci zamiast nazwisko imię KDR- dziecko niepełnosprawne osoba wcześniej była posiadaczem KDR
ODPOWIEDZ
Sylwia2023
Praktykant
Zajmuję się: KDR, dodatki mieszkaniowe, stypendium szkolne
Kontakt:

czy się należy KDR?

Post autor: Sylwia2023 »

Witam, od niedawna przejełam KDR i chciałam się upewnić czy dobrze myśle...mianowicie mam rodzinę gdzie ojciec jest wnioskodawcą złożył wniosek na siebie swoją drugą żonę(z którą ma dwoje dzieci)a on jest ojcem trójki dzieci ale jedno z nimi nie mieszka(inna gmina), czyli faktycznie mieszka z drugą żoną i dwójką ich wspólnych dzieci i teraz czy karta nalezy sie w naszej gminie jemu i dwójce dzieci? a przy trzecim zaznacza ze nie wnosi o przyznanie karty KDR?a na to co mieszka w innej gminie składa wniosek i wnosi tylko o KDR dla tego trzeciego dziecka?wszystkie dzieci są poniżej 18r.ż. bardzo proszę o pomoc
Magda12
Praktykant
Zajmuję się: ..
Kontakt:

Re: czy się należy KDR?

Post autor: Magda12 »

Tak, karta należy się jemu, żonie i dwójce dzieci, a przy trzecim tak jak napisałaś :)
Sylwia2023
Praktykant
Zajmuję się: KDR, dodatki mieszkaniowe, stypendium szkolne
Kontakt:

Post autor: Sylwia2023 »

dziekuję za odpowiedź tylko że z drugą żoną faktycznie wychowuje dwójkę dzieci więc żonie się chyba nie należy??
Magda12
Praktykant
Zajmuję się: ..
Kontakt:

Post autor: Magda12 »

Należy, we wniosku żona będzie jako małżonek rodzica :)
ODPOWIEDZ