Czy sprawuje opiekę - Świadczenia rodzinne

Strona 3 z 4    [ Posty: 32 ]

Napisano: 10 kwie 2015, 20:16

"Edwardd" , puuuuudłłłłłłoooooo !!! :lol: :D :mrgreen:
mireczka

Napisano: 15 kwie 2015, 8:16

Pracownik socjalny przysłał mi dodatkowo oświadczenie ich matki, z którego wynika, że ten brat przyjeżdża codziennie wieczorem i podaje mu lek, którego nie chce przyjmować od matki. Czasami pomaga mu w praniu. Zastanawiam się, czy faktycznie taki charakter i zakres pomocy faktycznie wymaga rezygnacji z pracy zawodowej...
lucynella

Napisano: 15 kwie 2015, 10:04

lucynella pisze:Pracownik socjalny przysłał mi dodatkowo oświadczenie ich matki, z którego wynika, że ten brat przyjeżdża codziennie wieczorem i podaje mu lek, którego nie chce przyjmować od matki. Czasami pomaga mu w praniu. Zastanawiam się, czy faktycznie taki charakter i zakres pomocy faktycznie wymaga rezygnacji z pracy zawodowej...
Przyjeżdża i w pewien sposób opiekę sprawuje.W ustawie nie ma napisane, że musi z nim mieszkać, nie ma czy ma mu prać skarpetki czy majtki,nie ma ile godzin się ma opiekować.Zgodnie z przepisami zasiłek się należy.NIE RZUCAJ KŁÓD POD NOGI BIEDNYM LUDZIOM!
karina

Napisano: 15 kwie 2015, 10:17

Ale w ustawie jest napisane, że musi nie podejmować lub zrezygnować z pracy w związku z opieką. Należy ustalić, czy niepodejmowanie pracy jest związane z podawaniem raz dziennie leku.
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
Zofia
Podinspektor
Od: 19 lut 2015, 12:39
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 15 kwie 2015, 10:21

Karina to pewnie też taka opiekunka co w ramach opieki przyjeżdża wieczorem do podopiecznego.......gasić światło :lol:
Edwardd

Napisano: 15 kwie 2015, 10:26

Edwardd pisze:Karina to pewnie też taka opiekunka co w ramach opieki przyjeżdża wieczorem do podopiecznego.......gasić światło :lol:
martusia czy jak tam jeszcze , kończ waść, bo ci żyłka naprawdę pęknie.
Gość

Napisano: 15 kwie 2015, 10:55

Niestety jest dużo prawdy w tym co czytam.U nas w gminie kilka osób pobiera zasiłki na niepełnosprawnych,bo mają taką możliwość,ale po prawdzie sprawowana przez nich opieka jest bardzo wątpliwa.
pracownik gminny

Napisano: 15 kwie 2015, 12:34

Gość pisze:
Edwardd pisze:Karina to pewnie też taka opiekunka co w ramach opieki przyjeżdża wieczorem do podopiecznego.......gasić światło :lol:
martusia czy jak tam jeszcze , kończ waść, bo ci żyłka naprawdę pęknie.
https://www.youtube.com/watch?v=ZOlnx7oyOTI
.,martusia

Napisano: 30 kwie 2015, 12:41

No i ostatecznie jak sądzicie - przyznać? A jeśli nie, to jak to uzasadnić?
Lucynella

Napisano: 04 maja 2015, 11:00

mi sko w jakieś decyzji napisało że organ nie może mieć żadnych wątpliwości co do przyznania świadczenia
jednak nie wiem co bym zrobiła zawsze możesz dać odmowę i niech odwoła tylko nie wiem zbytnio na jakieś podstawie i czy Ty możesz oceniać fakt, że przyjeżdża raz czy dwa razy dziennie do brata jest podstawą do odmowy
teoretycznie ma znaczny stopień brat twierdzi że nie może podjąć zatrudnienia bo musi się zajmować bratem schizofrenia to jednak choroba z którą raz jest tak a raz tak
asiak

Strona 3 z 4    [ Posty: 32 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x