Witam, mam pytanie Klientka podjęła pracę od 1 marca, dziś przyniosła dochód za marzec i dochód przekracza, od jakiego miesiaca uchylac zasiłek skoro swiadczenia nie przysługują od miesiąca następującego po pierwszym miesiącu od miesiąca , w którym dochód został uzyskany ?
mała mii pisze:dochód za kwiecień, uchylenie od maja
dokładnie tak
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
to ponownie mam ja wezwac zeby przedstawila dochod za kwiecien i uchylic od maja czy zostawic dochod za marzec i uchylic od kwietnia ? bo pelny miesiac przepracowala
ciebie nie powinien interesowac pelny miesiac tylko drugi od uzyskania dochodu bo wedlug ustawy w przypadku uzyskania dochodu prawo do swiadczen ustala sie doliczajac dochod uzyskany z miesiaca nastepujacego po miesiacu uzyskania dochodu, a nie z pierwszego pelnego miesiaca...dlatego od pani powinnas zadac zaswiadczenia za kwiecien , to co uzyskala za marzec nie ma znaczenia w jej sprawie