nikt nie liczy całej makulatury pisanej do dec odmownych, do \"200zł\". z koordynacja tez jest meksyk. po kilka dni schodzi zeby rozwikłac jedna sprawe. ksiegowej pisanie notatek do przelewów jak ludki zwracaja NP.wiec ja was wszystkich prosze!!! jedna osoba jak ma to ogarnąć?!przyjac wniosek, wytłumaczyc ludziom, napisac decyzje jeszcze brakuje zeby decyzje dostarczac ludkom w drodze do domu! nasz chory kraj , a raczej jego polityka!odkąd pracuje to było 3% co to jest 3%?
Czytałem ostatnio dane statystyczne za 2012r. i okazuje się że w 2012r. ok. 81,3% (230 608 tys. zł) poniesionych wydatków na obsługę świadczeń rodzinnych gminy sfinansowały z dotacji, natomiast pozostałe 18,7% (53 085 tys. zł) – ze środków własnych.
Wiele bym dał za te 18,7% dofinansowania ze środków gminnych, a co tam, nawet 10 % byłoby niezłe.
Nasza gmina coś nam przekazuje raz na parę lat, po kilku pismach uzasadniających konieczność zaangażowania środków gminnych, nigdy roczna kwota zaangażowania środków gminnych na SR + FA nie przekroczyła 40 tysięcy PLN. W 2013r. 10.000 przy budżecie przeszło 19 mln PLN.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
eeee tam hardkorowcy. Piłem 96% i to nawet bez zapicia (wyschło). Jak mawiał pewien góral (a badania naukowe to potwierdziły) spiryt 96% jest najzdrowszy dla organizmu. Znajomy góral dzień zaczynał od szklaneczki spirytu (do połowy pełnej) i dożył prawie 100 w bardzo dobrym stanie.