Ważna informacja dla Wykluczonych Opiekunów - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 19    [ Posty: 184 ]

Napisano: 20 lut 2014, 18:01

https://wykluczeniopiekunowieon.blog.pl/

https://organizacja-srodowiskowa-opiekun ... omment-533

są to dwa oficjalne blogi
1. Stowarzyszenie STOP WYKLUCZENIOM
2. Organizacja Środowiskowa Opiekunów

ponieważ większość WO korzystała z \"białego bloga\" powinna wiedzieć, że właściwe dla Nich sprawy toczą się na tych dwóch powyższych stronach

biały blog nie jest ani organizacją ani stowarzyszeniem, nieupoważnionym do reprezentowania WO, ludzie są tam wprowadzani w błąd, KOMENTARZE SĄ MODEROWANE (więc właściwe, prawdziwe informacje są tuszowane i panuje tam cenzura)

Organizacją Środowiskowa ma ustalone spotkanie w MPiPS w dniu 26.02 o czym biały blog nie informuje tylko zarzuca działanie na szkodę WO, w ubiegłym roku do Senatu wpłynęła petycje WO którą wczoraj rozpatrywał Senat i nie wierzy on MPiPS i wziął sprawy WO w swoje ręce

niestety osoby komentujące biały blog nie bardzo wiedzą co orzekł TK w dniu 5 grudnia a co realizuje projektem z 5 lutego MPiPS, nie jest dla Nich ważne jak działa w Polsce prawo, zasiłek a świadczenie nie jest tym samym o czym przekonają się w przyszłości
~wykluczony

Napisano: 20 lut 2014, 18:18

Przedstawiciele białego bloga wiedzą bardzo dobrze co orzekł Trybunał, tylko że wyrok trybunału wykorzystują na niekorzyść wykluczonych opiekunów.
Biały blog jest prowadzony albo przez ludzi na zlecenie mpips albo przez rodziców dzieci niepełnosprawnych. Obie te grupy mają swoje interesy w zepchnięciu nas na margines świadczeń i dlatego wykorzystując pozycję wiodącego blogu dzisiaj odpowiednio manipulują ludzmi niedostatecznie zoreintowanymi w problematyce.
~m&m

Napisano: 20 lut 2014, 19:24

Wy się sami spychacie na margines...albo inaczej wybijacie się na wyżyny absurdu i głupoty.
~Iks

Napisano: 20 lut 2014, 19:37

Zdaje ci się i to tylko dlatego, że jestes po tej drugiej stronie mocy.
~m&m

Napisano: 20 lut 2014, 19:52

Nie, ja jestem po trzeciej stronie mocy, bo interesy obu stron mam głęboko gdzieś (Rząd vs. WO). Ja realizuję przepisy i za to mi płacą. Im więcej przyznam tym - dosłownie - więcej zarobię, więc każde odebrane świadczenie uderza po kieszeni również urzędników o czym Ty w swej bezgranicznej ignorancji i paranoi nie wiesz, albo udajesz, że nie pamiętasz.

Ps. Co za geniusz na tych linkowanych supertajnych blogach wymyślił wzory wniosków na 100 i 200 + wzory odwołań?

Przecież te świadczenia były przyznawane z urzędu i nawet jakby mi jakaś żałosna namiastka myślącego człowieka przyniosła taki \"wniosek\" to jedyne co by ode mnie otrzymała to odmowę wszczęcia postępowania. Se nie można wymyślać wzorów wniosków, wzory wniosków określa rozporządzenie Ministra Władysława, a każdy inny \"wzór wniosku\" jest wart tyle co papier toaletowy (o ile ktoś na nim napisze \"wniosek\").
~Iks

Napisano: 20 lut 2014, 20:17

blogi nie są fajne ale wiele osób pyta jakie są dokładne adresy

nie można dać odmowy (kodeks kpa się kłania) z tego co wiem ośrodki przyjmują takie wnioski bo DOSZEDŁ WYROK TK !!! i o dziwo oni pomagają WO nawet jak dają odmowę, Ty widasz IKSIE nie pomagasz więc jesteś bezdusznym pracownikiem którego nie obchodzi los ludzi pokrzywdzonych przez Tuska

możecie dawać odmowy, mogą SKO i WSA dawać ale przypominam, że jest jeszcze jeden wniosek PiS w Trybunale, jeżeli wprowadzą

MPiPS zdaje sobie sprawę, że do ŚP od 01.01.2013 przysługują dodatki i dlatego nie wprowadza w obieg ŚP bo takie istnieje więc mamy zasiłek, jeżeli w przyszłości TK znów orzeknie na korzyść WO to wszystko co związane ze ŚP będzie trzeba wznowić
~wykluczony

Napisano: 20 lut 2014, 20:42

\'nie można dać odmowy (kodeks kpa się kłania)\'

Wyobraź sobie, że można - kodeks kpa się kłania.

\'nie pomagasz więc jesteś bezdusznym pracownikiem którego nie obchodzi los ludzi pokrzywdzonych\'

Nie, bo nie jestem od pomagania i nie, nie obchodzi bo obchodzi mnie tylko los mój, mojej rodziny i moich przyjaciół - każdy jest kowalem swojego. A wo, śp, szo itd to jest tylko moja praca i moje \'obchodzenie\' i \'pomaganie\' przeszkadza w skutecznym jej wykonywaniu. Co do duszy - to kwestia religijna czy tam metafizyczna, dyskusyjna sprawa.

\'jeżeli w przyszłości TK znów orzeknie na korzyść WO to wszystko co związane ze ŚP będzie trzeba wznowić\'

A ja wam życzę naprawdę tej średniej krajowej o której pisałem kiedyś - poważnie i z całego serca. Ale dopóki nie ma takich przepisów, to takie akcje jak te wnioski to jest totalna bucera i kpina z przestraszonych, biednych, empatycznych urzędniczek. Na zasadzie: \'to ja Ci teraz lewacka suko pokażę co potrafi zdesperowany obywatel\'. No słabe totalnie. I przy okazji wyszło to o czym już wcześniej mówiłem, że wam nie chodzi o nazwę - zasiłek vs. świadczenie, tylko o te brakujące 3 paczki, bo ktoś gdzieś sobie przy okazji skalkulował, że sprawa jest medialna, presja społeczna duża, to może się uda wyrwać extra hajs. A guzik. Bo wasze nabyte prawa to pięćset dwadzieścia złotych oraz składki. A jak rząd się ugnie to będzie potwierdzenie tezy, że z terrorystami się nie powinno negocjować. Ale jak dadzą to i ja się będę cieszył, może mi jakiś długopis kupią we firmie, to nie będę musiał z domu nosić. Darz Bór!
~Iks

Napisano: 21 lut 2014, 10:25

widać nie czytałeś wyroku TK i co orzekł, nakazał przywrócić prawo do świadczenia pielęgnacyjnego

ale MPiPS wie, że w tej sytuacji od 1 czerwca musi zwrócić 620+dodatki dlatego wprowadza ZASIŁEK bo w obiegu prawnym jest już świadczenie pielęgnacyjne,

nie moja wina, że sami sobie w kolano strzelili a później wszystko na ośrodki zganiają a Wy się dziwicie, że ludzie przychodzą z takimi wnioskami a co mają zrobić?

przedwczoraj na Komisji Senackiej facet z MPiPS tłumaczył senatorom, że wprowadzili zmiany bo wnuczek mieszkający w Gdańsku brał kasę na babcie z Krakowa no proszę mnie nie osłabiać takimi wymówkami :)
~wykluczony

Napisano: 21 lut 2014, 10:35

Ty nawet niedouczony wykluczony czytac nie potrafisz - w ktorym miejscu TK w wyroku wskazał ze nalezy przywrocic prawo do świadczenia pielegnacyjnego?
W żadnym analfabeto, mieliscie prawo nabyte 520 i te 520 przywracają. A sp to juz dzis całkiem inne zasady ma ktorych nie spełniacie wiec nie mozna przywrocic czegoś do czego nie spelniacie warunków.
Ale to juz za skomplikowane jak widac dla was
~anna

Napisano: 21 lut 2014, 10:44

\"Nie, ja jestem po trzeciej stronie mocy, bo interesy obu stron mam głęboko gdzieś (Rząd vs. WO). Ja realizuję przepisy i za to mi płacą. Im więcej przyznam tym - dosłownie - więcej zarobię, więc każde odebrane świadczenie uderza po kieszeni również urzędników o czym Ty w swej bezgranicznej ignorancji i paranoi nie wiesz, albo udajesz, że nie pamiętasz.\"

Twierdzic to sobie tak możesz, bo tego sie nie da zweryfikować.
Tylko kim naprawde jesteś zdradza cie stosowanie typowych chwytów uzywanyuch przez tuby propagandowe słuzące im do osiągania zamierzonych celów. Naciągana argumentacja, w której az bije po oczach brak bezstronności, która ma na celu przekonanie do właściwych działań władzy, a które w rzeczywistości niosą ze sobą obłude i bezprawie. Przy tym zachowywanie się jak wszechwiedzący, nieomylny prawnik, największy znawca prawa, którego zdanie ma być autorytetem dla innych, gdyz w przeciwnym przypadku jesli ktoś cie nie uzna za ten autorytet, to jest głupi i musi sie leczyc - najmocniejszy argument tub propagandowych, którym kończą dyskusję przy pewnej przegranej.
~m&m

Strona 1 z 19    [ Posty: 184 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x