Czy u Was Pracownicy Socjalni spędzają 50 % czasu w terenie? Proszę o szczere odpowiedzi !!! - Dodatek 250zł

Strona 3 z 9    [ Posty: 89 ]

Napisano: 23 mar 2007, 17:43

Wszyscy nie - mamy cwaniaka, co po kilka razy \"chodzi\" do klienta, ale notorycznie bez efektów... Komentarz zbędny. Wystarczy, że wpisze się w zeszyt i twierdzi, że nie może zastać \"zestawu\" klientów, trochę dziwne, bo z grupy kilku osób, trudno przez klika dni nie zastać żadnej osoby...
Jak go skontrolować???
~Rubik

Napisano: 24 mar 2007, 0:33

Rubik - Kierownik powinien wziąć taki zeszycik i odwiedzić tych klientów tuż po nim. Może nawet zapytać czy on tam wcześniej był, czy byli cały czas w dom, itp. Jeśli kierownik zastanie większość z nich w domu- znaczy koleś oszukuje. Nie pozwalajcie na takie cwaniactwo.
~ewka

Napisano: 25 mar 2007, 2:29

Co mamy robić w terenie przez 4 godz., u nas na pracownika przypada 60 rodzin srednio. czyli ok. 3-4 wywiadów dziennie, .. na tej samej ulicy ( czesto w tym samym budynku) jak wyjdę to przez 4 godziny odwiedze 8-12 rodzin spoko, Tydzien roboty w miesiacu. Mamy czas na wszystko , poza pracą.
~Edzia

Napisano: 26 mar 2007, 16:03

nie
~dora

Napisano: 27 mar 2007, 1:09

odpowiem szczerze, nie spędzam aż tyle czasu w terenie. Wychodze jak mam pilne zlecenie czy sytuacja wymusza, a jak spokój to idę raz na tydzien. Wychodze z zalożenia że jak guzik placa to ja tyle pracuje.
~om

Napisano: 27 mar 2007, 16:20

ja znam taką salową która nie sprzątała w szpitalu, bo jej za mało płacili, no comment
~aga

Napisano: 27 mar 2007, 16:55

nowelizacja ustawy o pomocy społecznej Dz U Nr.48 nie ma nic o 50% pracy w terenie to już nie obowiazuje , to był wymysł tylko kierowników któży żle interpretowali przepisy.
~Bea

Napisano: 13 kwie 2007, 17:47

Nigdy w życiu!!! pokaż mi takiego pracownika który spędza 50 % czasu w terenie a podam go o nobla
~Olga

Napisano: 17 kwie 2007, 11:43

Najlepiej pokaże to sprawozdanie ( jeżeli robimy rzetelnie np. przez Pomost ) meldunek kwartalny, lub roczny, półroczny MPiPS dział 3 - rzeczywista liczba rodzin ( własne+zlecone) korzystajacych ze świadczeń podzielić przez liczbę pracowników socjalnych zatrudnionych do pracy w środowisku (teren) w Waszych MOPS. Rozumię,że są różne środowiska, miejskie blokowiska lub wiejskie rozległe tereny ale jakiś obraz powstanie. Sami sobie odpowiedzcie czy jest to możliwe by u każdej rodziny zrobić wywiad w miejscu zamieszkania ( przynajmniej raz ) i mieć czas na pracę socjalną z tą rodziną ?
~Ewcia

Napisano: 18 kwie 2007, 21:49

oczywiście że nie .
~e;ka

Strona 3 z 9    [ Posty: 89 ]

Oprócz Czy u Was Pracownicy Socjalni spędzają 50 % czasu w terenie? Proszę o szczere odpowiedzi !!! - Dodatek 250zł przeczytaj również:

teren
pieczątka
dodatkowy urlop
dodatek 250 i praca przy projekcie
pcpr zmiany kryteriow o dochodach
od kiedy podwyżki?
wynagrodzenie za prace w projekcie
dodatek 250 zł
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x