Czy u Was Pracownicy Socjalni spędzają 50 % czasu w terenie? Proszę o szczere odpowiedzi !!! - Dodatek 250zł

Strona 9 z 9    [ Posty: 89 ]

Napisano: 03 cze 2011, 13:34

przez tę biurokrację nie jest się w stanie być 50% w terenie a ok 30%
~beata

Napisano: 16 sie 2011, 20:55

jakie 30%,góra 10% to jest poprostu niemożliwe,przynajmniej w MOPR Kielce...
~czerwona pomarańcza

Napisano: 29 sie 2011, 16:28

Marianna
Bez przesady, pracownik soc musi być umieć potrafić każdym i wszystkim - nie tylko opiekunką, aspirantką, umieć wprowadzać w komputer, ale też pisać pisma, przyjmować podania przeprowadzać wywiady , przeliczać, być księgową i kerownikem, wysłuchać i umieć odpowiedzieć ale też potrafić skontrolować ;
Będąc na wywiadzie ps musi: zachować w tajemnicy > ale:
aby odpowiedzieć, pozostać na własnym poziomie i jednocześnie zejść do poziomu klienta!!!

A to jest nadzwyczj !! łatwe!!!!!!!!!
~Ana

Napisano: 17 lis 2011, 17:20

taaaa...nasze jak wyjdą w teren 3 x w m-cu to huk.
Damy robote przy biurku odwalają.
Przyszła jedna młoda, zaczeła w teren jezdzić jak przystało na pracownika socjalnego to ją szybko przystopowały.
Ale tak to jest jak siedzą na swoich 4 literach od zawsze .. klientów przyzwyczaiły ze jak coś chcą z pomocy to mają z kompletem dokumentów się zjawić i tyle.
~Zoya

Napisano: 20 lis 2011, 0:05

To jak to jest z tą 50% pracą w terenie? Bo u Mnie w pracy musimy w styczniu pisać oświadczenia (nie wszyscy) czy przepracowaliśmy 50% pracy w terenie czy nie. I jak tak to wypłacają za odzież a jak nie to nie ma kasy za to.
A słyszałem stwierdzenie dyrektora, że praca pracowników socjalnych w OPS a PCPR różni się, ale nie wiem czym. Bo w PCPR tez wychodzimy w teren tak samo jak inni w OPS. Więc jaka to różnica.
~Pan

Napisano: 22 lis 2011, 0:39

ja spędzam w terenie 48,9% czasu pracy - więc chyba bezprawnie pobieram dodatek? :)
~Obwiędły

Napisano: 16 gru 2011, 22:45

Nie wyrobiłabym się z papierkami, gdybym 50% czasu spędzała w terenie...

Ale miłoby było móc spędzać więcej czasu w terenie...wolę ludzi od papierów!!!
~kiki

Napisano: 22 mar 2023, 11:44

Wznawiam temat. Czy ktoś ma może interpretacje prawników lub z ministerstwa w tej sprawie. Głównie interesuje mnie temat pracowników socjalnych , którzy z powodu inny zadań mają ograniczoną liczbę środowisk ( np. 25), a dodatek terenowy jak i ekwiwalet plus dof. do okularów czy mogą mieć w pełnej wysokości?.
Yona
Praktykant
Od: 29 lip 2022, 12:53
Zajmuję się: Pracownik administracyjno/ terenowy

Napisano: 30 paź 2024, 15:08

nie, duzo mniej
muusia
Starszy referent
Od: 14 wrz 2017, 9:44
Zajmuję się: dodatki mieszkaniowe

Strona 9 z 9    [ Posty: 89 ]

Oprócz Czy u Was Pracownicy Socjalni spędzają 50 % czasu w terenie? Proszę o szczere odpowiedzi !!! - Dodatek 250zł przeczytaj również:

teren
pieczątka
dodatkowy urlop
dodatek 250 i praca przy projekcie
pcpr zmiany kryteriow o dochodach
od kiedy podwyżki?
wynagrodzenie za prace w projekcie
dodatek 250 zł
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x