Czy w przypadku otrzymania wynagrodzenia z praktyk zawodowyc - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 26 paź 2017, 18:09

Mam pytanie odnośnie tego, czy jeśli uczeń odbywa praktyki zawodowe, które są płatne i w zaświadczeniu o uzyskanych dochodach ma uwzglednione standardowe koszty uzyskania przychodu 111,25 zł to odliczam je od przychodu? Powiedziano mi,że mam ich nie odliczać, ponieważ dochód osiągniety z tytułu praktyk jest niewielki i po odliczeniu kosztów uzyskania zostałaby niewielka kwota na miesiąc około 23 zł??? Powiem szczerze, że mnie zamurowało, ponieważ ustawa mówi jednoznacznie, że koszty uzysaknia dochodu odliczamy.
Belizariusz
Praktykant
Od: 20 paź 2017, 17:02
Zajmuję się: DM

Napisano: 27 paź 2017, 8:16

Nie powinno się zmieniać wzorów, jeśli nie podoba nam się wynik. Koszty uzyskania przychodu odejmuje się bezwzględnie, a że wyjdzie kwota 23 zł - cóż, tak chciał los, a właściwie matematyka. ;)
Krwawa
Podinspektor
Od: 09 kwie 2014, 14:46
Zajmuję się:

Napisano: 27 paź 2017, 8:28

To, co napiszę nie rozjaśni Ci sprawy, niestety. Mam w aktach decyzję SKO, według której policzony dochód netto (po odjęciu tylko i wyłącznie składek E,R,Ch.) jest prawidłowy. Mam też sprawę, gdzie po odjęciu też kosztów dochód jest prawidłowy. I bądź tu mądry i pisz wiersze :(
Jednakże myśle, że należy trzymać się zapisu w ustawie i odejmować koszty uzyskania przychodu nawet, jeśli kwota dochodu będzie bardzo niska.
Maxima
VIP
Od: 14 kwie 2017, 9:34
Zajmuję się: DM DE

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x